Brandweer rukt massaal uit voor brandend kersenpitkussentje: “Al veel voor gewaarschuwd”

Maar liefst zeven brandweerwagens kwamen dinsdagavond omstreeks 22.30 uur naar de appartementen op het Statieplein in Langemark. Een bejaarde bewoner had zijn kersenpitkussentje te lang in de microgolfoven gelaten. Gelukkig kon buurvrouw Margaux Devoldere snel de brand blussen.

Na een lange dag van interventies door de wateroverlast kreeg de brandweer van Langemark-Poelkapelle omstreeks 22.30 uur een oproep van een brand in de Statiestraat. Met maar liefst zeven brandweerwagens, inclusief de ladderwagen, rukten ze massaal uit. Ter plekke zagen ze dat er rook kwam uit een appartement op de tweede verdieping, maar gelukkig had onderbuurvrouw Margaux Devoldere dankzij haar snelle ingrijpen erger vermeden.

Rookgeur

“Plotseling merkte ik een rookgeur op”, vertelt Margaux. “Wij hebben ook eens brand gehad en dan ken je die geur wel. Ik zag dat het niet bij ons was, maar toen ik in de hal kwam hoorde ik dat er boven brand was. Dan heb ik snel mijn jas en schoenen aangetrokken en ben ik gaan kijken. Boven ons woont een oudere man die niet meer zo goed te been is. Toen ik binnenkwam zag ik meteen dat er uit de microgolfoven rook kwam. Toen ik de microgolfoven open deed kwamen er al vlammen uit. In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik moest doen, maar dan heb ik een poederblusser genomen uit de gang en heb ik het daarmee geblust.”

Kersenpitkussentje

De oorzaak was een kersenpitkussentje dat te lang in de microgolf gelegen heeft. “Een typisch probleem waar al genoeg voor is gewaarschuwd”, zegt brandweercommandant Dominique Parmentier. “Dat zijn gevaarlijke dingen. Als je het thuis hebt, gooi maar weg. Als je eens hapert en zet bijvoorbeeld 50 minuten in plaats van 5 minuten, dan schiet dat in brand.”

Schade in de keuken

“Die buurvrouw heeft dat goed gedaan”, zegt Dominique over het ingrijpen van Margaux. “Er is een beetje schade aan de keuken. Het poeder moet wel opgekuist worden. De bewoner kon er daardoor niet meer overnachten, maar de politie heeft dan gezorgd dat die man ergens terecht kon. De andere bewoners van het gebouw konden wel snel weer naar hun appartement.”

Wateroverlast

“Dat de brandweer met zo veel wagens ter plaats was, kwam door de wateroverlast. “We stonden allemaal paraat om snel in te grijpen bij problemen. Op het moment van de oproep in de Statiestraat waren een aantal interventies voor de wateroverlast net afgerond”, besluit Dominique Parmentier. (TOGH)

The post Brandweer rukt massaal uit voor brandend kersenpitkussentje: “Al veel voor gewaarschuwd” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus

De drug flakka doet blijkbaar vreemde dingen met de gebruikers. De rechter van Ieper veroordeelde een twintiger tot 11 maanden voor onder meer een inbraak bij een arts in Poperinge. De druggebruiker ging er bij de dokter vandoor met een cactus.
The post Flakka-gebruiker pleegt inbraak bij dokter in Poperinge en steelt… cactus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »

Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn

Vladslo heeft er een nieuw speelplein bij. Het speelterrein ligt in de Beerststraat, net tegenover de vrije basisschool, op een terrein dat eigendom is van lokaal dienstencentrum De Klaproos.
The post Nieuw speelplein Vladslo wil ook ontmoetingsplaats zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »