Brandweer blust tussen waterellende door ook nog varkensstal in Lo-Reninge

Tussen de vele tientallen oproepen voor wateroverlast door kreeg de brandweer woensdagmiddag ook nog eens een oproep voor een brand in een varkensstal in Lo-Reninge binnen. Gelukkig kon het vuur snel gedoofd worden en vertrok de brandweer terug om de waterellende te lijf te gaan.

De oproep voor de industriebrand in de Ashoop in Lo-Reninge kwam binnen om 13.40 uur. Een landbouwer had er rook opgemerkt en zag iets van vuur in zijn varkensstal. Het rook er ook naar brand. Hij belde de brandweer op die meteen uitrukte. Omdat er sprake was van een brand in een bedrijf kwamen meerdere voertuigen en manschappen ter plaatse. Het ging om posten Lo-Reninge, Diksmuide, Houthulst en Zuid-Ijzer. Dat zijn vier posten die al dagenlang de handen vol hebben met tientallen oproepen voor wateroverlast en ook woensdag nog volop bezig waren op het terrein.

Onmiddellijk na de oproep voor de brand werd de nodige hulp voor daar georganiseerd en reed de brandweer ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleek de situatie gelukkig mee te vallen. Het ging om een TL-lamp in de varkensstal die vuur had gevat maar de eerst aangekomen brandweerploeg kon dat blussen en overslag voorkomen. Er raakten ook geen dieren gewond. Na een controle om te kijken of alles veilig was kon de brandweer terug vertrekken, om verder te gaan met de oproepen voor de watersnood. (JH)

The post Brandweer blust tussen waterellende door ook nog varkensstal in Lo-Reninge is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

André en Liliane zijn een gouden paar

Op 14 juni waren André Verspaille en Liliane Verschueren 50 jaar gehuwd. Dit gouden huwelijksjubileum werd onlangs gevierd.
The post André en Liliane zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »