19 uur onderweg: Plannen voor trein van Oostende tot in Slovakije, via Duitsland en Tsjechië

De Tsjechische spoorwegmaatschappij Leo Express heeft plannen om reizigers per trein te vervoeren vanuit België, door Duitsland en Tsjechië, tot in Slovakije. De hele rit zou zowat 19 uur duren en bijna vijftig stops tellen. Dat blijkt uit een melding van Leo Express bij de Belgische spoorregulator.

In de plannen die werden ingediend bij de Dienst Regulering van het Spoorwegvervoer, is er sprake van een dagelijkse verbinding in beide richtingen, die zou starten eind 2024 of in de lente van 2025.

De trein zou in België vertrekken van aan de kust, in Oostende, met ook haltes in Brugge, Gent, Brussel, Leuven en Luik. Via meer dan twintig stations in Duitsland, zoals Aken, Keulen, Dortmund, Hannover, Leipzig en Dresden, zou het vervolgens gaan richting Tsjechië, waar er meer dan tien haltes gepland zijn waaronder de hoofdstad Praag. In Slovakije zou de trein stoppen in Kuty en Malacky om te eindigen in de Slovaakse hoofdstad Bratislava.

Het gaat om een dagtrein. In beide richtingen zou de trein iets na 6 uur ‘s ochtends vertrekken, om na 1 uur ‘s nachts op de eindbestemming aan te komen. De afstand tussen Oostende en Bratislava in vogelvlucht is meer dan 1.000 kilometer.

The post 19 uur onderweg: Plannen voor trein van Oostende tot in Slovakije, via Duitsland en Tsjechië is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

IN KAART – 49 gemeenten hebben sportclub voor mensen met beperking: West-Vlaanderen telt zo al meer dan 2.000 G-sporters

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Het lijken holle woorden in tijden van een Europees kampioenschap voetbal en de Ronde van Frankrijk, maar in de G-sport is de olympische gedachte nog altijd heilig. “Goed kunnen voetballen is niet belangrijk, de G-sporter moet zich vooral goed voelen in de groep”, klinkt het bij de G-werking van Club Brugge, één van de 205

Lees meer »

“Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel

Een 62-jarige man uit De Haan heeft voor de Brugse rechtbank drie maanden celstraf gekregen omdat hij twee agenten met een luchtdrukgeweer bedreigde tijdens een interventie.
The post “Feiten spoken nog dagelijks door mijn hoofd”: zestiger die agenten bedreigde met luchtdrukgeweer in De Haan krijgt drie maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »

Noord-Korea test ontwikkeling raketten met meerdere kernkoppen

Noord-Korea heeft volgens staatspersbureau KCNA met succes een test uitgevoerd gericht op de ontwikkeling van raketten met meerdere kernkoppen. Zuid-Korea gelooft er niets van en spreekt van “bedrog” om een mislukte lancering te maskeren. Gisteren had Noord-Korea nog een raket gelanceerd die volgens de Zuid-Koreanen in de lucht was ontploft.

Lees meer »