Zullen jonge boeren gemakkelijker kunnen opstarten? Kunnen gezinnen nog een huis bouwen? En wat met bestaande projecten? Het stikstofakkoord uitgelegd

Stikstof klinkt als een ver-van-uw-bed-show, maar toch zal deze beslissing een grote impact hebben. Op jonge en oude boeren, maar ook op de industrie, gezinnen én de natuur in Vlaanderen. Want van nieuwe voetbalstadions tot shoppingcentra: ze hebben allemaal een omgevingsvergunning nodig die aan deze strenge stikstofnormen voldoet. 6 vragen en antwoorden over wat er zal veranderen.

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet weer gezelligste plekje van Kuurne worden”

Vanaf vrijdag 5 juli wordt het vakantiegevoel opnieuw extra opgewekt in de idyllische zomerbar Roots, gelegen aan de vesten van de Kuurnse Leie. Jan-Willem Heggermont, Niels Daelman, Mathieu Vanooteghem en Reiner Van Wonterghem waren afgelopen week nog druk bezig om de laatste details af te ronden voor de opening.
The post Zomerbar Roots zorgt weer voor vakantiesfeer: “Dit moet

Lees meer »

Zes gewonden bij stierenrennen in Pamplona

Bij de stierenrennen tijdens de San Fermin-feesten in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn zondag zes gewonden gevallen. Diverse gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat melden de lokale medische diensten zondag aan Spaanse media.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

“Vorig jaar alles, nu is het niks”: ook Mathieu van der Poel die “geen goede dag had” kan het tij niet keren voor Alpecin-Deceuninck

De ene Tour is de andere niet. Vorig jaar deze tijd had Jasper Philipsen al drie etappes gewonnen. Eén jaar later houdt hij het voor de eerst rustdag op drie tweede plaatsen, min één declassering. In de veelbesproken gravelrit van en naar Troyes kon ook wereldkampioen Mathieu van der Poel het tij niet keren. “Wat ik ervan denk? Dat we

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »