Vijftiger stalkt buurvrouw die zijn avances afwees na jarenlange vriendschap: tien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 56-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor stalking van zijn buurvrouw. H.V. kreeg onder meer een contactverbod opgelegd.

Op 24 maart stapte het slachtoffer naar de politie. Ze verklaarde dat haar buurman haar stalkte nadat ze een week eerder zijn liefdesverklaring had afgewezen. De twee waren op dat moment al negen jaar vrienden. H.V. bestookte de vrouw met mails en Facebook-berichten. Hij maakte haar zwart bij een potentiële werkgever en liet elke avond de hond uit via dezelfde route als zijn buurvrouw.

De politie gaf H.V. een verwittiging maar die sloeg de man in de wind. Diezelfde avond wandelde hij opnieuw langs hetzelfde traject als zijn buurvrouw en toen zij de politie wou bellen gaf hij haar met de vlakke hand drie klappen in het gezicht. “Uit frustratie”, pleitte meester Daphné Dumery. “Dat mocht niet gebeuren. Hij moet leren omgaan met een neen.”

Ook de beklaagde gaf zijn fout toe. “Maar ze moet geen schrik hebben van mij. Ze weet dat het in een opwelling gebeurde”, verweerde hij zich. Maar het slachtoffer stelde nog altijd bang te zijn van H.V., die haar op een avond in augustus nog maar eens had achtervolgd bij het uitlaten van de hond. Hij zou toen haar bovenbuur een blauw oog hebben geslagen.

De rechtbank legde H.V. nu een resem voorwaarden op, waaronder een contactverbod. Als hij die niet naleeft wachten hem tien maanden cel. Aan het slachtoffer moet hij 750 euro morele schadevergoeding betalen. (AFr)

The post Vijftiger stalkt buurvrouw die zijn avances afwees na jarenlange vriendschap: tien maanden voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ze had zoveel pijn, dus vloog ik meteen naar Turkije”: medisch probleem bracht Tim en Sandra uit ‘B&B zoekt lief’ bij elkaar

“Mijn gedachten stonden niet helemaal op het zoeken van een lief.” Het was een aarzelende zoektocht voor Sandra Claes (41) vorig jaar in ‘B&B zoekt lief’. Met reden: vlak voor de opnames kreeg de B&B-uitbaatster slecht nieuws over haar gezondheid. Maar door haar medische problemen groeiden zij en kandidaat Tim Michiels (45) wel dichter naar elkaar toe. Ondertussen verhuisde Tim

Lees meer »

Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

De 65ste Tieltse Europafeesten staan voor de deur, maar kort na de Feesten staat alweer een niet te missen act op de Tieltse kalender. Op 11 juli wordt het feest van de Vlaamse Gemeenschap namelijk gevierd met een gratis percussieshow van het drummerscollectief Kortrijk Drumt.
The post Kortrijk Drumt zorgt op 11 juli voor spektakel op de Tieltse Markt

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Heemkring Aan De Schreve lanceert kunstenaarsproject en boek over de familie Boudry

Dit jaar loopt in Poperinge de tentoonstelling ‘Boudry, een familie kunstenaars’, een organisatie van de Koninklijke Heemkring Aan de Schreve. Naast de tentoonstelling geeft Aan de Schreve ook een geïllustreerd kunstboek uit. De vernissage van de tentoonstelling gaat door op donderdag 4 juli in de Kapel van de Zusters Benedictinessen met aansluitend de boekvoorstelling in de Kapel Lebbe, Peperstraat in

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »