Uitbater nachtwinkel voor rechter nadat hij gesmolten ijsjes opnieuw invriest

Een Pakistaan moet zich voor de rechter verantwoorden nadat er verschillende inbreuken op de voedselveiligheid werden vastgesteld bij enkele controles in zijn nachtwinkel in Elverdinge, bij Ieper. Hij riskeert een boete.

Een 53-jarige Pakistaan staat voor de rechter in Ieper nadat er zijn nachtwinkel in Elverdinge een aantal overtredingen werden vastgesteld. De winkeluitbater kreeg drie keer een controle over de vloer tussen eind vorig jaar en mei dit jaar. Daarbij stelden de inspecteurs tal van inbreuken vast.

1.600 euro boete

Zo bleken ijsjes die deels waren gesmolten opnieuw ingevroren. Ook de houdbaarheidsdatum van verschillende voedingsproducten bleek overschreden. Na de eerste controle kreeg de uitbater een minnelijke schikking voorgesteld, maar die betaalde hij niet. Er kwamen nog verschillende processen-verbaal bij en er volgde uiteindelijk een dagvaarding voor de correctionele rechtbank. De Pakistaan riskeert een boete van 1.600 euro. Ook het bedrijf achter de winkel wacht een boete. De beklaagde is echter geen zaakvoerder meer, hij liet ondertussen zijn winkel over aan iemand anders. De vijftiger hoopt op mildheid van de rechtbank. “De zaken gingen slecht en ik heb het wat laten hangen”, verklaarde de vader van 4 aan de rechter.

Vonnis op 11 december.

The post Uitbater nachtwinkel voor rechter nadat hij gesmolten ijsjes opnieuw invriest is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »