Tweedehands vrachtwagen van Moorsleeds transportbedrijf De Duytsche rijdt met originele belettering én Belgische nummerplaat rond in… Bolivia

Dat tweedehands (vracht)wagens aan de andere kant van de wereld belanden, dat is op zich niet uitzonderlijk. Maar Bert Coene van het transportbedrijf De Duytsche uit Moorslede keek toch raar op toen hij via een truckspotter uit Chili te weten kwam dat een van hun vrachtwagens met de authentieke belettering nog rondreed in Bolivia.

Ook vrachtwagens gaan een tweede leven leiden. “Onze trekkers houden wij vijf jaar in dienst. Ik heb daar zelf een rendabiliteitsstudie rond gemaakt. Bij de nieuwe aankoop betaal je uiteraard je interesten, maar na vijf jaar wordt de onderhouds- en eventuele herstellingskosten te groot. Dus is het voordeliger om te investeren in nieuw materiaal”, zegt Bert Coene.

36 chauffeurs in dienst

Bert is samen met Fabrice De Duytsche medezaakvoerder van nv Transport De Duytsche. “Mijn echtgenote Petra De Duytsche is bediende in de zaak, we hebben ook 36 chauffeurs in dienst. Zelf hebben we 35 trekkers lopen en 50 frigo-opleggers. Wij noemen dat geconditioneerd vervoer. Soms zijn dat goederen die we koel moeten houden, maar in andere gevallen – nu bijvoorbeeld de sinterklaasperiode op komst is – ook chocolade die niet onder de tien graden mag gaan.”

Met de regelmaat van de klok verkoopt het bedrijf dus ook trucks, meestal aan de grotere opkopers uit de regio. “In het geval van de Scania die in Bolivia rondrijdt, is dat via Magis Trading uit Izegem gegaan.” Ook Philip Eggermont, oprichter van Magis Trading, is door de rallymicrobe gebeten, als we hem aan de lijn krijgen bevestigt hij meteen het verhaal. “Onze zaak bestaat al 21 jaar, de eerste tien jaar werkten we vanuit de haven van Antwerpen, sinds elf jaar operen we langs de Rijksweg in Izegem. We handelen in tweedehands, van jong tot iets ouder. Voor 95 procent vrachtwagens, de overige vijf procent bestelwagens. We leveren aan 137 landen.”

Magis Trading kocht enkele trekkers van de firma De Duytsche op die het buitenland als bestemming hebben. (gf)

En daar zit Bolivia dus ook bij. “We verschepen heel veel occasies, maar nu zou dat niet meer lukken met een vrachtwagen van vijf jaar. De wetgeving verandert daar om de haverklap, nu mag een trekker daar een chassisnummer hebben dat maximum drie jaar oud is bij invoer. Maar voor hetzelfde geld zijn er volgend jaar nieuwe verplichtingen.”

Zoon Frederick Eggermont kon ons meteen ook een foto bezorgen van de trucks van De Duytsche die verscheept werden naar Bolivia. “We hebben er toen twee of drie naar daar gezonden”, meent hij zich te herinneren.

Belettering niet verwijderd

Bij de verkoop verwijdert de firma De Duytsche de belettering niet. Bert Coene: “Er is een dag werk aan en bovendien kun je het toch nog lezen als je de letters er af haalt. We laten het aan de koper om te bepalen wat hij er mee doet.”

Een Chileens truckspotter legde dit beeld vast en dat belandde bij Bert Coene.

En zo kwam de Scania van De Duytsche in het vizier van een Chileense truckspotter. “Bij ons heb je ook heel wat amateurfotografen die graag trucks fotograferen en dat delen op sociale media. Die Chileense man heeft onze firmanaam opgezocht en ons die foto doorgestuurd. Het is leuk om zien dat er nu ook in Zuid-Amerika wat reclame voor ons wordt gemaakt”, lacht Bert.

Opvallend is ook dat onder de nummerplaat van de vrachtwagen ook nog de Belgische te zien is. “Nummerplaten verhuizen nooit mee bij een verkoop, het kenteken achteraan (de officiële nummerplaat) wordt verwijderd bij de verkoop. Maar blijkbaar hebben ze die vooraan laten hangen.”

The post Tweedehands vrachtwagen van Moorsleeds transportbedrijf De Duytsche rijdt met originele belettering én Belgische nummerplaat rond in… Bolivia is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

BEKIJK: Kajakken in het groen op de Demer tussen Herkenrode en Kuringen

Vanaf vandaag kan je kajakken aan de abdij van Herkenrode in Hasselt. Tijdens een tochtje van anderhalf uur vaar je tussen de bomen en het riet tussen de abdij van Herkenrode en Kuringen. "We nemen even pauze tijdens het broedseizoen, maar het is wel de bedoeling dat dit een blijvertje is", zegt Paul Lambrechts, directeur van de abdijsite.

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter keert terug naar Tenerife nu drie buren van Marc (71) en Laura (67) zijn opgepakt:“Ze voelde dat het die avond zou mislopen”

Was een gebrek aan geld het motief voor de moord? In het kustdorp Callao Salvaje op Tenerife twijfelen ze er niet aan: de drie verdachten – zij woonden op een boogscheut van elkaar – zaten financieel aan de grond. Het geld dachten ze bij Marc en Laura te vinden. Onze reporter trok opnieuw naar Tenerife en sprak er voor het

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »