Startschot voor werken Zeelaan De Panne

Ondanks het troosteloze regenweer zijn de werken in de Zeelaan van De Panne eindelijk gestart. Anders dan oorspronkelijk gepland, worden de werken opgesplitst in twee delen. De centraal gelegen winkelstraat blijft tijdens de werken wel bereikbaar voor verkeer. Het hart van de gemeente blijft spreekwoordelijk kloppen.

Initieel zouden de werken gefaseerd, maar aaneensluitend gebeuren. Tijdens een overleg met de lokale ondernemers kwamen enkele bezorgdheden naar boven en werd de planning aangepast. Daarom werden de werken opgesplitst in twee delen.

Wim Janssens, schepen van Openbare Werken: “Een project zoals dit kan alleen maar slagen door overleg en synergie. Zo beslisten we samen met de aannemer en de ondernemers van de Zeelaan om de werken in twee grote fasen uit te voeren en geen werken te plannen van mei tot oktober. Op die manier nemen we de druk van de ketel en missen we geen enkel moment van het terrasjesseizoen waar De Panne zo bekend om staat.”

De eerste fase is nu gestart en het einde is voorzien in april 2024. In die periode worden de voetpaden tussen de Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekerk vernieuwd, afgewerkt en wordt de werf opgekuist. Daarna kan unit Groen kleurrijke bloemen aanplanten en kan de Zeelaan zes maanden bruisen en leven. De tweede fase – tussen november 2024 en april 2025 – bestaat uit het heraanleggen van het gedeelte tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het kruispunt Nieuwpoortlaan-Duinkerkelaan.

15 zones

De werken zullen gefaseerd gebeuren en de straat wordt daarom opgedeeld in 15 zones. Er wordt in maximaal drie zones tegelijk gewerkt en langs een straatzijde zal altijd een toegankelijk voetpad zijn. Om dit vlot en veilig te laten verlopen wordt de Zeelaan tijdelijk een eenrichtingsstraat. Vanaf de Markt kan je enkel nog richting zee rijden (uitgezonderd fietsers). De Zeelaan blijft dus bereikbaar maar het lokaal bestuur doet ook een oproep: “blijf lokaal shoppen en maak gebruik van de handige Shop&Go-plaatsen!”

Aanleiding voor de werken waren de gladde en ontbrekende tegels die nog altijd voor problemen zorgen. De Panne maakt van de gelegenheid meteen gebruik om de Zeelaan in een nieuw jasje te steken. De ambitieuze doelstelling is een Zeelaan creëren die klaar is voor de toekomst en die een aangename boulevard wordt in het hart van De Panne. Een bruisende plek die uitnodigt om te winkelen, een terrasje te doen maar ook om tot rust te komen of te verkoelen in het groen. Ook de geschiedenis blijft duidelijk aanwezig en er is plaats voor kunst. Aan de kerk komt er een plein met een geheel eigen karakter.

The post Startschot voor werken Zeelaan De Panne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

Spermadonor die 550 kinderen verwekte, overweegt juridische stappen tegen Netflix: “‘The Man With 1000 Kids zit vol onwaarheden”

Het gespreksonderwerp van dit moment is ongetwijfeld de nieuwe Netflix-docu ‘The Man with 1000 Kids’. De reeks vertelt het verhaal van de Nederlander Jonathan Meijer, die maar liefst 550 kinderen heeft verwekt met zijn zaad. Jonathan is het echter niet eens met het beeld dat van hem wordt neergezet. In een interview met ‘Veronica Superguide’ beweert hij dat de documentaire

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »