Ringlaan rond Pittem urenlang afgesloten nadat vrachtwagen in gracht belandt

De ring rond Pittem bleef dinsdagochtend urenlang gedeeltelijk afgesloten nadat een vrachtwagen er plots van de weg schoof. Een andere vrachtwagen die net achter het voertuig reed, deelde in de brokken.

Omstreeks 6 uur was een jongeman uit het Gentse met zijn vrachtwagen op weg langs de Robert De Paepelaan in Pittem. Hij reed in de richting van Roeselare. “We werden ingehaald door een andere vrachtwagen. Toen die net ons voorbij gestoken had, begon hij plots te zwenken”, vertelt een jonge vrouw die als passagier mee was.

“Brokstukken vlogen langs alle kanten”

De vrachtwagen van het bedrijf DV Fresh schoof over de pechstrook, raakte een verlichtingspaal en botste tegen een afsluiting. Het gevaarte belandde uiteindelijk in de gracht naast de drukke verbindingsweg. “Brokstukken vlogen langs alle kanten. Een ervan raakte zelf de ruit van onze cabine. Ook onze vrachtwagen schoof van de weg en kwam tot stilstand tegen de afsluiting”, aldus de jongeman en jongedame die uiteindelijk met de schrik vrij kwamen. De bestuurder van de vrachtwagen van DV Fresh kon zichzelf uit zijn voertuig bevrijden. De man geraakte lichtgewond aan zijn hand, maar moest niet naar het ziekenhuis.

Ringlaan afgesloten

Na het ongeval werd de ringlaan rond Pittem voor het verkeer, rijdende van Tielt naar Roeselare, afgesloten tussen de Brugsesteenweg en de Vijfstraat. Een gespecialiseerde firma kon de vrachtwagen van de jongeman gemakkelijk terug op de rijweg slepen. De jongeman reed omstreeks 8.30 uur met zijn vrachtwagen naar een vlakbij gelegen garage. Het takelen van de vrachtwagen van DV Fresh had veel meer voeten in de aarde. Het voertuig was zwaar beschadigd en moest zorgvuldig uit de berm gehaald worden. “Gelukkig was de vrachtwagen leeg”, aldus een medewerker van MCT, een bedrijf dat gespecialiseerd is in dergelijke opdrachten.

Normaal gezien zou de ringweg omstreeks 10.30 uur terug vrijgegeven worden.

The post Ringlaan rond Pittem urenlang afgesloten nadat vrachtwagen in gracht belandt is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’: dit vindt hij van de verjongingskuur van Radio2

Een feestelijke aflevering opgenomen in zijn ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden zelf uit pure onvrede, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Uroloog Piet Hoebeke waarschuwt voor illegale erectiepillen: “Online weet je nooit goed of je wel krijgt wat wordt beloofd”

In heel wat seksshops, webshops of via Telegram heb je in een vingerknip een strip illegale erectiepillen besteld, zonder voorschrift van de huisarts. Die piste is populair maar niet zonder gevaar, waarschuwt uroloog Piet Hoebeke (UZ Gent). “Er zijn voorbeelden waarbij het product versneden was en er nog maar een restje van het origineel in de pil zat.”

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »