Politie opent vuur op mogelijke dief (30) in Duitse stad: man verkeert in kritieke toestand, meerdere gewonden

In de Duitse stad Gummersbach, zo’n 50 kilometer ten oosten van Keulen, heeft minstens één politieagent geschoten tijdens een dreigende situatie. Een 30-jarige man zou worden gecontroleerd door de politie op verdenking van diefstal en besloot een politieagent aan te vallen met een mes om vervolgens te vluchten. De politie wist de man te omsingelen en loste nadien enkele schoten. De verdachte werd meerdere keren geraakt en verkeert momenteel in kritieke toestand.

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Bekende Vlamingen waren te gast op première ‘Sneeuwwitje’ in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne

Wil je Manu Van Acker zien schitteren als de lakei? Of ben je benieuwd of de prins én prinses elkaar zullen kussen? Misschien beoordeel je graag de acteerprestatie van Karen Damen of Ruth Beeckmans? Indien je daarop telkens met een ‘ja’ reageert, dan moet je zeker tickets bestellen voor de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in Plopsaland De Panne.
The post IN

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »