Oud-gemeenteraadslid Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge, bij Ieper, gestorven. Voor de CVP was hij maar liefst dertig gemeenteraadslid. Eerst zes jaar in het toen nog zelfstandige Vlamertinge en na de gemeentefusies in Ieper. Aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2000 nam hij niet meer deel.

Veel mensen zullen Walter Van Hecke herinneren als een goedlachse man. In 1970 stond hij voor de eerste keer op de lijst van de CVP. Dat gebeurde op vraag van Georges Platteau. Walter was toen 39 jaar en vrijgezel. Hij stond vierde op de lijst en werd meteen verkozen.

Walter was geen politicus van de harde lijn. Hij deed aan politiek voor zijn plezier. Walter werkte samen met vier burgemeesters: Albert Dehem, André Verstraete, Paul Breyne en Luc Dehaene.

Landbouw

Als landbouwer nam Walter Van Hecke het logischerwijze ook op voor zijn collega-landbouwers. Een groep die door de jaren heen steeds maar kleiner werd. Als gemeenteraadslid had hij een heel sterke aanwezigheidspolitiek. Tijdens het weekend was Walter heel vaak weg naar bijvoorbeeld officiële openingen, allerlei huldigingen, recepties of feestjes.

De populaire Walter Van Hecke had nooit de ambitie om schepen te worden. Ondanks 800 tot 900 voorkeurstemmen. Walter Van Hecke kreeg begin 1998 tijdens de gemeenteraad het ereteken eerste klas opgespeld. Die eer viel mensen te beurt die meer dan 25 jaar trouw zetelen in de raad. Een jaar eerder kreeg hij ook al de medaille van Ridder in de Kroonorde.

Het afscheid vindt plaats op zaterdag 18 november om 10.30 uur in de Sint-Vedastuskerk in Vlamertinge.

The post Oud-gemeenteraadslid Walter Van Hecke (92) uit Vlamertinge overleden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »