Michel Van den Brande woedend na weigering door Vlaams Belang: “Ik zou te racistisch zijn”

Nadat hij eerder al achter het net viste bij Jean-Marie Dedecker, kwam Michel Van den Brande nu ook bij Vlaams Belang van een kale kermis thuis. “Van Grieken zei expliciet dat hij mij te racistisch vindt om op hun lijst te staan”, foetert de bekende stellingbouwer op Facebook.

“Moet efkes iets van mijn hart”, schrijft de ster uit The Sky is the Limit op zijn Facebookpagina. “Ik stelde mij kandidaat om op de lijst te staan van het Vlaams Belang. Tom Van Grieken zei expliciet tegen mij: Wij volgen u op Facebook en wij vinden u te rascistisch om op onze lijst te staan. Ben echt geschrokken van die reactie”, aldus Van den Brande.

De ondernemer was vorige week op uitnodiging van Van Grieken langsgekomen in het Vlaams Parlement, maar die zag binnen zijn partij dus duidelijk geen rol weggelegd voor Van den Brande. “Dus ik kom op voor de grenzen dicht, zeg dat het moet gedaan zijn met die duizenden gelukzoekers binnen te laten, en dan ben ik plots een racist”, reageerde deze verbolgen. “Ik heb een week gewacht of ik het zou posten of niet. Ik vind eigenlijk dat ik het recht heb. Ben echt verschoten van de reactie van het Vlaams Belang en Tom Van Grieken! Dus volgend jaar een blanco stem”, klonk het nog.

The post Michel Van den Brande woedend na weigering door Vlaams Belang: “Ik zou te racistisch zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij weerzien zijn”

De Bissegemse B-ploeg scheert dit seizoen geen hoge toppen. De blauw-witten van T1 Gregory Bauwens moeten het voorlopig met één schamel punt stellen. Zondag maakt Bissegem B de korte verplaatsing naar Menen, de ex-ploeg van Kaleb Hundura. “Ik heb mijn overstap naar Bissegem nog niet beklaagd.”
The post Kaleb Hundura (Bissegem B) tegenover ex-ploeg Menen: “Zal ongetwijfeld een blij

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

“Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen

Ter gelegenheid van Werelddierendag zet hondenfotografe Els Verhelst een actie op poten om asieldieren te helpen. Van iedere tussen 4 en 12 oktober geboekte fotoshoot, gaat 10% naar het dierenasiel in Zwevegem.
The post “Asielhonden in beeld brengen zodat ze een grotere kans hebben op een warme thuis”: Els wil met fotoshoots dierenasiel in Zwevegem steunen appeared first on

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Is Israël aan het winnen, zoals Benjamin Netanyahu beweert?

De Israëlische regering lijkt zelfzekerder dan ooit en ziet een unieke kans om de machtsverhoudingen in het Midden-Oosten definitief in een andere plooi te leggen. Tegelijk lijkt ze blind te zijn voor het kernprobleem in de regio en dreigt ze door haar brute optreden met eigen handen een nieuwe generatie van verzet te creëren.

Lees meer »

Zes doden en meerdere gewonden bij schietpartij in Tel Aviv

Twee vermoedelijke terroristen hebben rond 19 uur lokale tijd het vuur geopend in het station van Jaffa, een voorstad van Tel Aviv. Dat melden lokale media. Eerder op de avond melden Israëlische media daarbij acht doden, de politie stelt dat aantal nu bij naar zes. Minstens negen anderen raakten gewond.

Lees meer »