Martine Tanghe krijgt postuum ereteken van koning Filip, dochter Clara neemt insigne in ontvangst

Op het Koninklijk Paleis in Brussel heeft Koning Filip dinsdag adellijke titels en eretekens uitgereikt aan twintig mensen. De bekendste naam op het lijstje is die van Martine Tanghe. Het voormalig nieuwsanker is op 23 juli overleden. Dochter Clara nam de prijs van haar moeder in ontvangst.

Meer krantenkoppen in België

“Door een stom spel ben ik wel mijn zusje kwijt”: vertelt op het proces van de Zussenmoord eigenlijk iémand de waarheid?

“Eén van u beiden vertelt de waarheid niet.” De ouderen onder ons herinneren zich die nachtelijke uitval nog wel van Marc Verwilghen, in de parlementaire onderzoekscommissie Dutroux. Die zin spookte de hele tijd door mijn hoofd, terwijl ik vanmiddag zat te luisteren naar de onthutsende ondervraging van Inge Reyntjens en Daisy Van Mechelen, allebei beschuldigd van moord en allebei hopend

Lees meer »

Trump reageert tevreden: “Dit was mijn beste debat”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump reageert “heel tevreden” na afloop van het felle debat met de Democratische kandidaat Kamala Harris. Politieke analisten stellen nochtans dat Harris het debat met vlag en wimpel heeft gewonnen. “Ik vond haar zwak”, aldus Trump.

Lees meer »

Eerste spadesteek voor tragewegennetwerk in Oekene

Bij de start van de Gardeboefeesten stelde de stad de plannen voor om een trage wegennetwerk te ontwikkelen in Oekene. “Het is onze doelstelling om de buurt te ontharden en beter te verbinden. Dit is een eerste stap bij het vergroenen van Oekene. In een latere fase pakken we ook nog het dorpsplein aan”, aldus schepen van Bos en Natuur

Lees meer »

Nieuwe formule om te ontdekken of je (over)gewicht hebt is “accurater dan BMI”: bereken hier zelf je BRI

Heel gespierd en geen grammetje vet? De Body Mass Index (BMI) zal beweren dat je tóch overgewicht hebt. Daarom hebben wetenschappers nu de BRI ontwikkeld: de body roundness index. Die houdt geen rekening meer met je gewicht, wel met je heupomtrek. Hoe je je BRI berekent? Simpel: 364,2?-?365,5?×?v(1?-?(heupomtrek in cm)?/?2p)^2?/?(0.5?×?lengte in centimeter)^2). Of met één klik hieronder.

Lees meer »