Man wordt met date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar daar wacht hem zware afranseling: “Voor hetzelfde geld stonden we voor assisen”

Hij hoopte op een date met een meisje uit Ichtegem, maar wat het slachtoffer wachtte in het Brugse sportcentrum Koude Keuken was een brutale afranseling. Ruim drie jaar later riskeren de daders tot twee jaar effectieve celstraf. “Dat zijn ex achter de feiten zat was heel pijnlijk om te horen”.

Op 3 juli 2020 werd het slachtoffer via Facebook gecontacteerd door L.M. (22). De jonge vrouw uit Ichtegem stuurde aan op een date en de twee spraken af in het sportcomplex Koude Keuken in Sint-Andries. Maar op het moment dat hij samen met het meisje op een bankje ging zitten, doken uit de struiken plots drie mannen op die zijn gezicht bewerkten met vuistslagen.

Het slachtoffer verloor even het bewustzijn, maar toen hij bijkwam kon hij naar zijn auto vluchten. Maar Bruggeling G.V. (29) sleurde hem terug uit de wagen en begon hem tegen het hoofd te schoppen. Het slachtoffer vluchtte vervolgens te voet weg en vond verderop hulp. “Mijn cliënt kwam weg met een neusbreuk en een hersenschudding”, pleitte meester Annelien Welvaert. “Maar voor hetzelfde geld stonden we nu voor assisen.”

Ex-vrouw

Onderzoek wees uit dat de daders opgejut werden door de ex-vrouw van het slachtoffer. Daags voor de feiten was het voormalige koppel voor de familierechtbank verschenen, waarna de vrouw aan enkele kennissen verteld had dat haar ex een flink pak rammel verdiende. “Dat zijn ex achter de feiten zat was voor mijn cliënt heel pijnlijk om te horen”, aldus meester Welvaert.

Het parket ziet G.V., die in het verleden al zes keer veroordeeld werd voor slagen, als aanstoker. Hij deelde ook de zwaarste slagen uit. “Hij was onder invloed van drugs en heeft zijn kop zot laten maken”, aldus advocaat Mathieu Langerock, die de rechtbank vroeg om rekening te houden met een eerder opgelegde celstraf van twee jaar voor feiten uit dezelfde periode.

Oostkampenaar D.D. (29) en Bruggeling R.V. (40) riskeren elk tien maanden cel voor hun aandeel in de afranseling. De jonge vrouw die het slachtoffer in de val lokte kijkt aan tegen tien maanden cel, eventueel met uitstel. “Ze kampte met een zware drugsverslaving en kan zich niets meer herinneren van de feiten”, aldus haar advocate. De Brugse rechtbank doet uitspraak 12 december. (AFr)

The post Man wordt met date naar Brugs sportcentrum gelokt, maar daar wacht hem zware afranseling: “Voor hetzelfde geld stonden we voor assisen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Leven met een deadline: “Eindelijk is het tijd om die zomerse outfit uit de kast te halen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

KIJK. Nederlandse urbexer bezoekt spooksteden in droogste woestijn op aarde

Urban Explorer Bob Thissen neemt ons mee naar enkele verlaten dorpen in de Atacama-woestijn in Chili. Dat is de droogste plek op aarde. In de 19e en 20e eeuw waren er veel dorpen in de woestijn, voornamelijk bevolkt door mensen die in nabijgelegen mijnen werkten. De meeste van die dorpen zijn spooksteden geworden. Al zijn sommige dorpen niet écht verlaten,

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »