Luc Martens dreigt opnieuw ruim 100.000 euro te moeten terugbetalen

Oud-minister Luc Martens (77) uit Roeselare weet in december of zijn schuldenberg nog iets groter wordt. Een koppel ondernemers uit Dadizele eiste dinsdagochtend ruim 110.000 euro terug bij de Ieperse rechter, eerder besliste de Kortrijkse rechtbank dat Martens aan vijf gedupeerden 260.000 euro moet terugbetalen.

De lijst aan rechtszaken tegen Roeselaars ereburgemeester Luc Martens is ondertussen bijna niet meer bij te houden. Nadat de rechtbank in Kortrijk eerder al beslag liet leggen op de eigendommen, rekeningen en inboedel van Luc Martens, veroordeelde diezelfde rechtbank hem begin deze maand tot het terugbetalen van 260.000 euro aan in totaal vijf mensen die hem geld leenden.

Zoals bekend, zit de oud-minister in slechte financiële papieren nadat hij zich inliet met de aankoop van bitcoins op het internet. Om de put te dempen, ronselde Martens maandenlang geld bij allerlei ondernemers uit de ruime regio rond Roeselare. Toen die hun leningen niet terugbetaald kregen, trokken ze naar de rechtbank.

Strafklacht

Eén koppel, ondernemers uit Dadizele, diende ook strafklacht in tegen Luc Martens. Daardoor loopt er nu een gerechtelijk onderzoek wegens valsheid in geschrifte, oplichting en misbruik van vertrouwen. Maar het koppel wil dat onderzoek niet afwachten om hun geld terug te eisen. Voor de burgerlijke rechtbank in Ieper eisten ze dinsdagmorgen het geleende geld terug.

“Concreet gaat het om twee leningen”, pleitte hun advocaat Bert Devos. “De eerste lening bedraagt 80.000 euro en zou op vijf jaar maandelijks afbetaald worden. Van die lening is nog ruim 62.000 euro niet betaald. De andere lening bedraagt 50.000 euro. Die moest binnen een termijn van één maand terugbetaald worden, maar dat is niet gebeurd”, klonk het.

Noch Luc Martens, noch zijn advocaat daagden op in de rechtbank. Naar verluidt worden de vorderingen niet betwist, al is er wel nog discussie over welke interest er gerekend moet worden op de bedragen. De rechter in Ieper doet uitspraak op 12 december. Vrijdag doet de rechtbank in Kortrijk overigens uitspraak in nog een tiental gelijkaardige zaken.

The post Luc Martens dreigt opnieuw ruim 100.000 euro te moeten terugbetalen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Nadat de Vlaamse regering eind mei het brownfieldconvenant Klerken-De Melkerie goedkeurde, volgde onlangs een inspraak- en informatiemoment. Bedoeling is dat het noordelijk deel van de site herontwikkeld wordt tot “een bedrijventerrein gericht op lokale bedrijven en bedrijven met een ruimtelijk-functionele relatie met de landbouw.”
The post Brownfieldconvenant moet nieuw leven geven aan oude Campinasite: Ruimte voor kmo’s en bedrijven

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Christine en Patrick zijn een gouden paar

Ter gelegenheid van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden Patrick Vande Walle en Christine Desmet door het stadsbestuur van Waregem in de bloemetjes gezet.
The post Christine en Patrick zijn een gouden paar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »