LIVE RODE DUIVELS. Openda: “Het ging goed samen met Lukaku in de spits” – Straks spreekt ook Tedesco

Na de ochtendtraining van de Rode Duivels in Tubeke, met daarbij Club-verdediger Spileers, spreken Openda en bondscoach Tedesco met de pers. Volg hieronder wat zij te vertellen hebben, daags voor de vriendschappelijke interland tegen Servië. Zondag volgt de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. Volg al het nieuws rond de Duivels op de voet in onderstaande liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen

Het project EMERGE van kunstencentrum BUDA werd goedgekeurd in het kader van het programma Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het gaat over een totaalbedrag van 3,29 miljoen euro, gespreid over de periode 2024-2028.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Appartementsbewoners trekken aan alarmbel: “We worden geterroriseerd door een dealer die minderjarigen aan het werk zet met baseballknuppels”

De bewoners van appartementen in Residentie Dirk Martens in de Aalsterse Raffelgemstraat worden geterroriseerd door een drugsdealer. Er is sprake van geweld, bedreigingen en vandalisme. “Hier moet een einde aan komen of er gebeuren ongelukken”, zegt een van de bewoners. Burgemeester D’Haese (N-VA) belooft alvast verscherpt politietoezicht en gaat samen met de syndicus op zoek naar een permanente oplossing voor

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »