LIVE ISRAËL. Israël voert aanval uit in Al Shifa-ziekenhuis, WHO verliest contact met personeel

Het Israëlische leger (IDF) is in het Al Shifa-ziekenhuis in de Gazastrook een aanvalsoperatie gestart tegen Hamas. Het gaat volgens het IDF om een “precieze en gerichte operatie tegen Hamas in een specifiek gebied van het Shifa-ziekenhuis”. Onder het hospitaal zou volgens Israël en het Witte Huis een commandopost van Hamas zijn gevestigd. De Verenigde Naties schatten dat zeker 2.300 patiënten, personeelsleden en ontheemde burgers zijn gestrand in het ziekenhuis. Hamas heeft Israël en de Amerikaanse president Joe Biden er inmiddels van beschuldigd “volledig verantwoordelijk” te zijn voor de aanval. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »