KV Kortrijk verliest geliefde kok Stefaan Vanloocke

KV Kortrijk is in rouw om zijn geliefde chef-kok Stefaan Vanloocke die vorige week woensdag 8 november na een hartinfarct overleden is in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. Bij het vernemen van het nieuws was er grote verslagenheid bij de spelers en trainer Glen De Boeck was zelf danig onder indruk dat hij de training afgelastte. In de wedstrijd van zondagavond tegen Union droegen de spelers een rouwband om de overleden ploegkok te eren.

Stefaan Vanloocke werkte nog maar net een jaar bij de club als vrijwilliger en bouwde met iedereen een goeie band op. Hij lag goed in de groep en er ging dan ook een schokgolf door de club bij het vernemen van het nieuws vorige week donderdag. “Het nieuws kwam echt hard binnen”, zei Glen De Boeck met tranende ogen op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Union. “In mijn lange carrière heb ik nog nooit een overlijden binnen de groep meegemaakt. We kenden elkaar nog niet zo lang, maar het klikte meteen tussen Stefaan en mij. We waren vrienden geworden. Een uur voor zijn dood sprak ik hem nog over de telefoon. Hij voelde zich schuldig omdat hij door zijn ziekenhuisopname niet kon komen. Zo stipt en professioneel was hij en dat werd enorm geapprecieerd door de hele club.”

Stefaan Vanloocke is op 31 maart 65 geworden. Hij groeide op in Rumbeke waar zijn vader een bedrijf van houten speelgoed had. Via stages leerde hij het koksberoep dat hij in verschillende restaurants uitoefende. Zo heeft hij nog in het sterrenrestaurant La Villa Lorraine in Brussel gewerkt. Hij stond aan het fornuis bij Hobo’s in Waregem en in Wevelgem heeft hij ‘t Verloren Schaap. Ook heeft hij het restaurant van Molecule in Vichte gereorganiseerd. Hij is uiteindelijk moeten stoppen door rugproblemen.

KVK-supporter

Stefaan was van jongs af supporter van KV Kortrijk en toen hij vernam dat ze een kok zochten, bood hij zich meteen aan. Hij is ook een tijdje talentscout geweest, ook op vrijwillige basis. “Zo kon hij zijn twee passies, koken en KV Kortrijk combineren,” zegt echtgenote Rosa Baele, met wie hij sinds ruim tien jaar in Merkem woonde. “Vorige week maandag had de dokter een longontsteking vastgesteld maar dat was niet alarmerend. Hij had dat zelfs elk jaar. Het is pas woensdagnamiddag dat de huisarts moest komen en die liet Stefaan meteen naar het ziekenhuis overbrengen waar hij helaas overleden is.”

Stefaan had een dochter en een kleindochter. Hij had ook drie pluskinderen en zes pluskleinkinderen. Het afscheid heeft donderdag plaats in de aula Geldhof in Moorslede. De urne wordt bijgezet op de begraafplaats van Merkem. (JDB/NOM)

The post KV Kortrijk verliest geliefde kok Stefaan Vanloocke is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

“Script meermaals moeten lezen”: acteur Steven De Lelie schrikt zelf dat Bert vader van Louise blijkt te zijn in ‘Familie’

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). “Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld”, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.
The post Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

Historische orkaan Beryl nadert Caraïben: “nog nooit zo vroeg een zware orkaan van categorie 4″

Meteorologen kijken vol verbazing toe naar wat er zich momenteel afspeelt in de Atlantische Oceaan. De tropische cycloon Beryl is daar in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een zware orkaan. Eentje van categorie 4 met windsnelheden tot 210 kilometer per uur. Het is nog maar de tweede tropische cycloon die een naam krijgt dit seizoen en meteen ontwikkelt hij zich

Lees meer »