King Charles viert 75ste verjaardag met kanonschoten en bezoek aan voedselbank

De Britten hebben dinsdag de 75ste verjaardag van koning Charles III gevierd met onder meer traditionele kanonschoten. Rond de middag werden in het Londense Green Park 41 kanonschoten afgevuurd, een uur later volgden nog saluutschoten aan de Londense Tower.

Meer krantenkoppen in België

‘Keldergatinbreker’ slaat opnieuw toe in Kortrijkse horeca: “Hoe kan die man zo kort na zijn veroordeling al vrij rondlopen?”

Nog geen jaar nadat een reeks inbraken de Kortrijkse horeca trof, is er opnieuw sprake van een inbraakgolf. Een biertje lijkt de dader(s) wel te smaken. “Er zijn twintig flesjes Martha Sexy Blond ontvreemd”, zegt Frederik Philipsen van La Cabane. Ook andere horecazaken kregen ongewenst bezoek. De ‘keldergatinbreker’ heeft daar deels mee te maken.

Lees meer »

Gids Pascal (31) wordt tijdens tour door gemaskerde man in het water geduwd: “Ik had mijn nek kunnen breken”

Pascal Gerritsen (31) gidst al acht jaar nieuwsgierige toeristen rond in ’t Brugse, maar donderdag kreeg de tour wel een heel verrassende wending. De gids met Nederlandse roots werd door een onbekende man plots het water in geduwd, toen hij op de bekende Bonifaciusbrug zat. “Ik kan en wil me haast niet voorstellen dat het een gerichte actie is geweest

Lees meer »

Meer dan 100 mensen laten hun spullen gratis schatten in Herkenrode: “Elektrische pen van Thomas Edison ontdekt met een waarde van 15.000 euro”

Meer dan 100 mensen zijn vandaag naar Herkenrode in Hasselt gekomen om hun spullen te laten schatten. Veilinghuis Heritage Auctions Belgium hield er afgelopen namiddag een gratis schatting. Schilderijen, munten, servies, beeldjes en nog heel wat andere voorwerpen werden door de experts naar waarde geschat. De ontdekking van de dag is een elektrische pen van de Amerikaanse uitvinder Thomas Edison

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

Veel webshops gebruiken sluwe trucs om je meer te doen kopen: voor deze technieken moet je opletten

Extra producten die zonder te vragen in je winkelwagentje belanden. Speciale aanbiedingen die elk moment kunnen aflopen (maar de dag erop weer doodleuk online staan). Een ‘gratis bezorging’-optie die, als puntje bij paaltje komt, een verborgen abonnement blijkt. Volgens recent onderzoek maakt driekwart van de 642 gecontroleerde websites gebruik van dergelijke trucs.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “F-16’s komende van Nederland en Denemarken momenteel onderweg naar Oekraïne”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken is de transfer van F-16’s alvast gestart. “Deze straaljagers zullen deze zomer

Lees meer »

Twee dagen feest, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag op grootse wijze

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. The place to be was Porto Cervo in Sardinië, waar de prinses familieleden en vrienden optrommelde om deel uit te maken van het extravagante feest. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit van een gigantische taart

Lees meer »

Er waait echt wel een nieuwe wind door Wallonië

11 juli 2024 was een buitenbeentje. De dag voordien werd de grootste voorstander van Vlaamse onafhankelijkheid formateur van een Belgische regering. En op de dag zelf stelden MR en Les Engagés een behoorlijk vernieuwend Waals regeerakkoord voor.

Lees meer »

Tiende editie Reckebilck Feest is groot succes: “Volgend jaar doen we het nog eens over”

Het begon met een gek idee tijdens het petanquen, het groeide uit tot een compleet buurtevenement. Reckebilck Feest pakte afgelopen weekend uit met een tiende editie, compleet met wielerwedstrijd voor de allerkleinsten. “Volgend jaar houden we nog eens onze tiende editie”, lachten de organisatoren.
The post Tiende editie Reckebilck Feest is groot succes: “Volgend jaar doen we het nog

Lees meer »

Nederlandse douane onderschept minder drugs in de eerste helft van 2024

De Nederlandse douane heeft in de eerste helft van 2024 minder drugs onderschept dan in dezelfde periode vorig jaar. In de Nederlandse havens kon de douane slechts 16.000 kg cocaïne onderscheppen. Vorig jaar was dat nog ruim 28.000 kg. Volgens de Nederlandse douane is de kleinere vangst bewijs dat de maatregelen werken om de invoer van drugs tegen te gaan.

Lees meer »