King Charles viert 75ste verjaardag met kanonschoten en bezoek aan voedselbank

De Britten hebben dinsdag de 75ste verjaardag van koning Charles III gevierd met onder meer traditionele kanonschoten. Rond de middag werden in het Londense Green Park 41 kanonschoten afgevuurd, een uur later volgden nog saluutschoten aan de Londense Tower.

Meer krantenkoppen in België

Verenigde Naties na eigen onderzoek: “Zeer waarschijnlijk” dat Oekraïens kinderziekenhuis door Russische raket is geraakt

Rusland ontkent dat het verantwoordelijk is voor de aanval van gisteren op het belangrijkste kinderziekenhuis van Oekraïne. Maar Oekraïne zegt dat het "ondubbelzinnig" bewijs heeft dat het om een directe inslag van een Russische raket gaat. Ook de Verenigde Naties concluderen uit eigen onderzoek dat het "zeer waarschijnlijk" is dat het om een Russische voltreffer gaat.

Lees meer »

Brand in torenspits van kathedraal in Franse stad Rouen

In de Franse stad Rouen, in Normandië, is een brand uitgebroken in de torenspits van de kathedraal. Dat meldt de burgemeester van de stad. Het vuur zou ontstaat zijn bij renovatiewerken. De kathedraal werd in de 19e eeuw meermaals vereeuwigd door de impressionistische schilder Claude Monet.

Lees meer »

Brand in toren van kathedraal Rouen “onder controle”

In de torenspits van de gotische kathedraal van Rouen in Normandië was vanmiddag brand uitgebroken. Op beelden was te zien hoe een rookpluim uit de historische spits ontsnapte. De brand zou inmiddels wel “onder controle” zijn, maar is “nog niet geblust”, zo meldt brandweerchef Stéphane Gouezec aan Franse media. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar in de toren

Lees meer »