Jongeman (25) stabiel maar in kunstmatige coma na ongeval met tractor: “Hopen dat alles goed komt”

De toestand van de 25-jarige jongeman die zaterdagochtend levensgevaarlijk gewond raakte bij een zware klap tegen een tractor in Torhout is intussen stabiel. Dat zegt zijn papa. “Maar zijn toestand is nog steeds zorgwekkend. Hij wordt in kunstmatige coma gehouden en we hopen dat alles goed komt.”

Het zware verkeersongeval gebeurde zaterdagochtend om 8.25 uur in de Aartrijkestraat in Torhout. De 25-jarige M. reed er in zijn Jeep Renegade richting Aartrijke en bevond zich niet ver van zijn woning toen het ongeval gebeurde.

Het kwam er tot een bijzonder harde zijdelings/frontale botsing met een tractor die zich op het andere rijvak bevond. Volgens de verkeersdeskundige van het parket stond de tractor stil toen de twintiger om een nog steeds onduidelijke reden van zijn rijbaan afweek. De Jeep werd weggeslingerd tot tegen de traphal van een woning. De bevrijding voor de brandweer was erg complex. De auto moest met de lier van de brandweerwagen weggesleept worden om tot bij de jongeman te raken. Pas na een uur was hij bevrijd.

Kunstmatige coma

De twintiger kreeg ter plaatse nog de dringendste zorgen van de MUG-arts en werd daarna in kritieke toestand naar het AZ Delta in Rumbeke overgevlogen. Daar ligt M. nog steeds. Toen het ongeval gebeurde duurde het even voor de politie de ouders van M. konden inlichten want ze zaten op dat moment in het buitenland. Ze keerden uiteraard meteen terug om hun zoon bij te staan.

“De toestand van M. is intussen stabiel, maar nog steeds zorgwekkend”, zegt zijn papa. “De dokters zeggen dat het levensgevaar nog niet volledig geweken is en daarom wordt hij nog in een kunstmatige coma gehouden. Wanneer we mogen, zijn we bij hem op de intensieve zorgen. We hopen in ieder geval dat alles goed komt.”

Tractorbestuurder aangeslagen

Door het ongeval en de vaststellingen nadien was de Aartrijkestraat zaterdag uren afgesloten. Pas om 14.40 uur ging de rijbaan terug open. Het wegtakelen van de voertuigen waaronder de eveneens zwaar beschadigde tractor nam geruime tijd in beslag. Ook de brandweer moest nog heel wat brokstukken en oliën opruimen. De 66-jarige bestuurder van de tractor was na het ongeval flink aangeslagen. (JH)

The post Jongeman (25) stabiel maar in kunstmatige coma na ongeval met tractor: “Hopen dat alles goed komt” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »