Jeugdkoersen Gent-Wevelgem krijgen hun eigen dag

Waar voorheen de jeugdkoersen (nieuwelingen, junioren en beloften) op dezelfde dag georganiseerd werden als de vrouwen en mannen elitekoers van Gent-Wevelgem, heeft het organisatiecomité beslist geen zeven koersen meer op één dag te houden. De vijf wedstrijden die tot dit seizoen doorgingen op dezelfde dag als die van de elite, staan in 2024 op 21 april gepland. Gent-Wevelgem voor de elitecategorieën komt er op zondag 24 maart 2024.

Ronde van Vlaanderen als voorbeeld

De wedstrijden in zowel Ieper als Boezinge verhuizen naar een unieke jeugddag op 21 april. Alle wedstrijden zullen starten en finishen in Ieper, het hart van Flanders Fields, met de Grote Markt als epicentrum. Zo zal deze hoogdag voor het jeugdwielrennen bestaan uit een intens programma van in totaal vijf wedstrijden: nieuwelingen jongens en meisjes, junioren jongens en meisjes en de vrouwen en beloften mannen (Kattekoers). Afhankelijk van de afstand van de wedstrijden zal ook de Kemmelberg, zoals dat in het verleden het geval was, in het parcours opgenomen blijven.

“De eerste twee edities van de Ronde van Vlaanderen Jeugddag werden bijzonder positief onthaald”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Het is een heel bewuste keuze om die lijn nu door te trekken naar Gent-Wevelgem. Zo’n jeugddag brengt heel veel volk op de been en is meer dan enkel en alleen een wedstrijd. Beleving, dat is waar het om gaat. Door de jeugdwedstrijden hun eigen toneel te geven, krijgen de jonge talenten de kans om te schitteren, op en naast de fiets. Er wacht hen een startpresentatie op het podium en de winnaars maken soms voor het eerst kennis met een live tv-interview. Ze beleven de klassieker zoals de renners en rensters naar wie ze opkijken.”

Kemmelberg

De wijziging in de programmatie heeft ook organisatorische redenen. “Door de jeugdwedstrijden naar een aparte dag te verhuizen, creëren we meer ruimte in de timings van de passages op de Kemmelberg en in Ieper. De combinatie van jeugd en profs op datzelfde parcours op dezelfde dag vroeg om strikte tijdsschema’s. Veiligheid is en blijft de absolute prioriteit van onze organisatie. Zeven wedstrijden op een dag organiseren is geen evidentie. Gelukkig hebben we altijd kunnen rekenen op de bijzonder goede samenwerking met de Koninlijke Yperse Wielerclub, de Koninklijke Wielerclub De Sasspurters Boezinge, stad Ieper, Heuvelland en alle andere betrokken diensten. We kijken ernaar uit samen van de allereerste jeugddag een groot wielerfeest te maken”, besluit Tomas Van Den Spiegel.

The post Jeugdkoersen Gent-Wevelgem krijgen hun eigen dag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »