In het hondenpretpark Hike Dogs van Emilie (29) en Michaël (35) kunnen honden zich ongestoord uitleven

Hike Dogs, hét pretpark voor jouw hond, is uniek in Zuid-West-Vlaanderen. De hondenweide van meer dan 900 m² is gevuld met avontuur en spannende uitdagingen zoals een grottunnel met echte waterval, graafzone, loopplank en snuffeltuin. “Hier laten we een hond, een hond zijn.”

Hike Dogs werd opgericht uit passie voor de eigen husky’s van Michaël Dufour (35) en Emilie Baert (29): Nala (9), Spike (3) en Orion (1). Naast het recente hondenpretpark is Hike Dogs al twee jaren een winkel met hondenvoeding, accessoires en sportuitrusting. “Spike werd bij ons herplaatst, maar kon geen gewoon hondenvoer verdragen. In onze zoektocht naar gezonde voeding kwamen we uit op het merk Fitmin met enkel kwalitatieve ingrediënten en een zeer hoog vleesgehalte. Het is niet verkrijgbaar in België, dus besloten we het merk zelf exclusief te importeren en verdelen. Onze andere honden stapten ook over op Fitmin en kregen een aanzienlijk betere vacht”, vertelt Emilie. Een leuk weetje, het gebruikte vlees van Fitmin is steeds afkomstig van omliggende boeren en wordt steeds dagvers verwerkt.

Naast voeding hebben Michaël en Emilie zich gespecialiseerd in actief bezig zijn met jouw hond. “Wie op zoek is naar echte goede wandel- en trektuigen is bij ons aan het juiste adres. Zelf zijn we actief in canicross en dogscootering, hierdoor kunnen we dus ervaringsgericht advies geven en de juiste sportuitrusting aanbieden”, vertelt Michaël.

“Er zijn nog honden zoals Spike en we willen hen ook een kans geven om vrij te kunnen rondlopen en zich uit te leven” – Emilie

Spike was opnieuw de inspiratie voor het hondenpretpark. “Hij heeft veel energie en is nogal reactief naar andere honden uit onzekerheid, angst en enthousiasme omdat hij als jonge husky nooit de juiste socialisatie heeft gehad. Door de kans op conflict kunnen we met hem niet naar de losloopweide. Als je hem niet kent, ziet Spike er intimiderend uit, maar eigenlijk is het een grote knuffelbeer”, vertelt Michaël. “Er zijn nog honden zoals Spike en we willen hen ook een kans geven om vrij te kunnen rondlopen en zich uit te leven, privé of met vriendjes. De omheining is 1,80 meter dus zelfs de meest energieke honden kunnen er niet over”, vult Emilie aan.

Een plaatsje reserveren in het Hike Dogs-pretpark in Heule is slechts 4 euro voor een halfuur, 7 euro voor een uur en 12 euro voor 2 uur. Meer info op www.hike-dogs.be.

De winkel zal binnenkort nog uitbreiden waardoor voeding en sportmateriaal een aparte ruimte krijgen © MD

The post In het hondenpretpark Hike Dogs van Emilie (29) en Michaël (35) kunnen honden zich ongestoord uitleven is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge

De patiënten van het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg in Brugge hebben een bedrag van 1.058,40 euro ingezameld voor TEJO Brugge, een organisatie waar jongeren gratis en anoniem terechtkunnen voor therapeutische hulp.
The post Snuffelmarkt levert meer dan 1.000 euro op voor TEJO Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de zomer in

KG Witte Beer Tennis & Padel zet verder in op de jeugd. Men heeft enkele actieve bestuursleden die elk hun eigen taak doen. Met Franky Baert heeft de club een nieuwe (waarnemend) voorzitter. “We willen geen kweekvijver zijn van toptalenten, maar iedereen met tennis laten kennismaken.”
The post Brugse tennis- en padelclub KG Witte Beer met nieuwe voorzitter de

Lees meer »

Britten wilden en krijgen “verandering”: Labour verplettert Conservatieven en haalt absolute meerderheid

De centrumlinkse partij Labour heeft de Britse verkiezingen met een absolute meerderheid gewonnen, net zoals de peilingen hadden voorspeld. De partij heeft meer dan 326 zetels in het parlement gehaald, waardoor ze niet in een coalitie moet stappen om te regeren. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan vooruit. De Conservatieven zijn de grote verliezers: zij haalden bij de

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »