Goose-frontman Mickael Karkousse brengt eerste soloplaat uit

16:00 Muzikant Mickael Karkousse over het leven op het puntje van zijn autostoel: ‘Starmania’, Giacometti en mama’s on the road.

Meer krantenkoppen in België

Opbrengst boekenmarkten voor twee goede doelen

Op de laatste van de deze zomer door het Comité voor Initiatief georganiseerde boekenmarkten in Brugge, werden twee cheques overhandigd aan twee sociale doelen. Het ging om de opbrengsten van de zeven boekenmarkten langs de Steenhouwersdijk en de Groenerei. “De inschrijvingsgelden van de standhouders werden geschonken aan de vzw Gandalf, de opbrengst van de boekenverkoop
The post Opbrengst boekenmarkten

Lees meer »

Lyela zat naast jongen (14) die twee leraars en twee leerlingen doodschoot: “Hij klopte eerst op onze klasdeur, maar raakte niet binnen”

Een voormiddag als alle andere, leek het. Lyela Sayarath volgde de les algebra, naast haar zat Colt Gray. Niet veel later zou de 14-jarige jongen plots het vuur openen in het lokaal ernaast. Twee wiskundeleraars en twee leerlingen kwamen bij die schietpartij om het leven. “Hij probeerde eerst onze klas binnen te komen”, getuigde het meisje bij CNN.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Varen voor het goede doel op jaarlijkse zeezeildag in Nieuwpoort

De jaarlijkse zeezeildag voor het goede doel in Nieuwpoort vindt plaats op zondag 8 september. Je kan kiezen tussen een tocht op zee of op de IJzer. De Fifty One Club Westkust organiseert dit benefietevenement samen met de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort en ook met de steun van de schippers van de VVW Westhoek.
The post Varen voor het goede

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »