Gilles (30) van Visateljee Pittem dingt mee naar titel van ‘Viskok van het Jaar’

Gilles Pauwels (30), die sinds januari 2022 samen met zijn echtgenote Valerie Tack in Pittem het Visateljee runt, maakt kans op de titel van ‘Viskok van het Jaar 2024’. Op maandag 20 november staat hij samen met vier andere finalisten in de kookarena op de Horeca Expo in Gent.

Het wordt niet de eerste keer dat Gilles meedoet. Ook in 2018 was hij een van de laureaten van de wedstrijd van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De chef van cateringbedrijf Ateljee G. waagt straks opnieuw zijn kans. “Deelnemers dienen minstens één streekproduct te gebruiken bij de bereiding en ik koos voor de Poes Speciale Belge uit Tielt”, legt hij uit. “Daarbovenop ga ik ook gebruik maken van zeewier uit Oostende. Strikt genomen is dat laatste product nog geen erkend streekproduct, al is dat een kwestie van tijd.”

Schartong

De vijf finalisten moeten proberen om op 20 november het lekkerste en origineelste gerecht te bereiden met schartong, die eerder werd verkozen tot Vis van het Jaar 2023. Het merendeel van de schartong die Vlaamse vissers aan land brengen is bestemd voor de Spaanse markt, waar schartong erg gegeerd is. VLAM en de visserijsector zien evenwel ook kansen voor deze vis in ons land, waar schartong minder bekend is. “Schartong is voor mij geen evidente keuze”, zegt Gilles. “De vis is minder gekend in ons land en de structuur van de vis is minder vast, wat wel voor een uitdaging zorgt. Ook de concurrentie is groot.”

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met een trofee van Pittems kunstenaar Marc Vanhecke, het diploma ‘Winnaar – Viskok van het Jaar 2024’, een cheque ter waarde van 750 euro en een bon voor twee personen bij restaurant Boury in Roeselare. De wedstrijd is maandag live te volgen via www.horecaexpo.be.

The post Gilles (30) van Visateljee Pittem dingt mee naar titel van ‘Viskok van het Jaar’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

Ex-Red Flame geeft eerste interview na bekendmaking anorexia: “Ik vlucht van het idee dat ik kan overlijden”

“Een tegenspeler zei dat ik er ziek uitzag. Mijn kleren zakten af. Vanaf dan werd het enkel erger.” Heel Vlaanderen leeft mee met voormalige Red Flame Tine Schryvers (31) die vanochtend heeft bekendgemaakt dat ze al acht jaar met een eetstoornis worstelt. Nu geeft ze voor het eerst een openhartig interview waarin ze dieper ingaat op haar ziekte, én de

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »