Fluodag in Oostkamp, VBS De Kiem wijst ook op dodehoekongevallen

Dinsdag 14 november organiseerde de gemeente Oostkamp samen met de scholen in Oostkamp een fluodag. Bij Vrije Basisschool De Kiem in Ruddervoorde nodigden ze zelfs opnieuw een vrachtwagenchauffeur uit om de kinderen te wijzen op de gevaren van de dode hoek van een vrachtwagen.

Op dinsdag 14 november riep de jeugddienst van Oostkamp iedereen op om extra te schitteren in het verkeer. Draag fluokledij, plaats fluo-accenten op rugzakken, fietsen, helmen… en denk aan je fietsverlichting. Dit initiatief van de Oostkampse kindergemeenteraad is ook een speciale oproep naar de scholen.

De opdracht luidt: trek elke dag, maar speciaal op dinsdag 14 november, je fluokledij aan om naar school te gaan. Maak met jouw school een fluoschoolfie en post je foto op sociale media en vermeld daarbij #8020. Elke school met een zo’n foto wint een fluobord voor aan de schoolpoort.

Dodehoekongevallen

Ook in VBS De Kiem in de leegtestraat in Ruddervoorde kleurde de speelplaats bij het begin van de lessen fluo. Maar ze deden nog veel meer voor de veiligheid van hun leerlingen. Net zoals vorig jaar kwam Domien Stubbe met een vrachtwagen naar de school om alle leerlingen, tot de kleuters toe, te wijzen op het gevaar van de dode hoek bij een vrachtwagen.

Domien is werkzaam bij Eutraco Roeselare. Ze stelden voor dit event gratis een vrachtwagen ter beschikking stelde. Het is de derde keer dat deze chauffeur deze opleiding organiseert in De Kiem. “We zien dat er ieder jaar dodehoekongevallen zijn, vandaar dat we onze kinderen moeten blijven wijzen op deze gevaren. Want als we hen vragen of ze nog iets weten van de vorige keer dat ik hier stond, merk ik dat ze al veel vergeten zijn”, vertelt Domien, die zelf twee kinderen heeft die school lopen in De Kiem.

Ook de meegekomen juffen beamen de noodzaak van deze opleiding. Met deze vrachtwagen kregen de kinderen ook eens de kans om kennis te maken met de laatste nieuwe technieken om de zichtbaarheid te verhogen, zoals het uitgebreide camerasysteem links en rechts van de vrachtwagen cabine. De vrachtwagen stond opgesteld met de visualisatie van de dode hoek door het geleende zeil van de provincie West-Vlaanderen. (GST)

The post Fluodag in Oostkamp, VBS De Kiem wijst ook op dodehoekongevallen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar rekent op steun van fans: “We moeten samen eenheid vormen”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

“Probeer een eerlijke sprinter te zijn en wil andere renners niet hinderen”: Jasper Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »