Contact- en straatverbod voor grofgebekte Nederlander die halve familie bedreigde in Diksmuide

Een 30-jarige Nederlander die in Diksmuide verblijft heeft achttien maanden cel met uitstel gekregen omdat hij zowat de ganse familie van zijn ex-vriendin met de dood bedreigde. Zo dreigde N.D. er onder andere mee ‘hun kop en hun huis te laten afbranden.’ De man moet zich ook aan een contactverbod met hen houden.

De feiten waarvoor de Nederlander zich moest verantwoorden dateren allemaal van in de periode tussen de lente en 26 juli van dit jaar. N.D. had een korte relatie met een vrouw uit Diksmuide, maar kon het niet verkroppen dat die de relatie verbrak. “Hij gedroeg zich nadien als een grofgebekte Nederlander die compleet van het paadje af is”, sprak de advocaat van de twee slachtoffers.

Bedreigingen

Het gaat om de zus van zijn ex en haar vriend. Na de relatiebreuk trok het slachtoffer immers in bij haar zus en daar ging de N.D. haar op 26 juli ook opzoeken. “Hij bedreigde hen al langer in niet mis te verstane boodschappen op Messenger”, vervolgde de advocaat. “Zo schreef hij onder meer ‘dat hij hun kop zou laten afbranden, hun huis in brand zou steken of hen zou liquideren. Op 26 juli zocht hij hen ook op en wou hen aanvallen.”

Voorwaarden

De procureur beaamde dat. “Gelukkig werd hij tegengehouden door een Mechelse herder toen hij over het hek wou springen. De man bedreigde niet alleen zijn ex en haar zus met de dood, maar ook andere gezinsleden. Hij moet zich ook verantwoorden voor andere feiten van belaging tegen de slachtoffers en diefstal van flessen in een café.”

De man kreeg nu voor de bewezen feiten samen achttien maanden cel met uitstel en moet zich aan voorwaarden houden. Zo moet hij een contact- en straatverbod met verschillende ex-familieleden naleven. (JH)

The post Contact- en straatverbod voor grofgebekte Nederlander die halve familie bedreigde in Diksmuide is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Coldplay treft eindelijk een schikking met voormalige manager: band moet miljoenen betalen

Coldplay en hun voormalige manager, Dave Holmes, hebben eindelijk een schikking getroffen. Al in 2023 spande Holmes een rechtszaak aan tegen de muziekband en eiste hij tien miljoen dollar (9,2 miljoen euro) als schadevergoeding voor onbetaalde commissies. Holmes en de muziekband zijn intussen dus tot een overeenkomst gekomen en hij zal effectief miljoenen van Chris Martin en Co ontvangen.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »