Ardooienaar krijgt acht maanden cel voor inbraken in leegstaande woningen, kompaan vrijuit

Een 49-jarige Ardooienaar heeft voor de Brugse rechtbank acht maanden effectieve celstraf gekregen voor twee inbraken en een poging daartoe. Een Wielsbekenaar die mee terechtstond werd vrijgesproken.

In de zomer van 2020 werd de regio Tielt en Kortrijk geteisterd door nachtelijke inbraken in leegstaande of verzegelde woningen. De daders viseerden vooral woningen waarvan de bewoners recent naar een woon-zorgcentrum waren verhuisd. Daarbij werden onder meer een marmeren beeld, een balpen, oorringen en een nummerplaat van een aanhangwagen buitgemaakt.

Ardooienaar Bart V. (49) werd door zijn ex aan de galg gepraat. Volgens de vrouw liet hij zijn minderjarige zoon op de uitkijk staan. De jongen wees op zijn beurt Wielsbekenaar K.S. (39) aan als de kompaan van zijn vader. Bart V. zou de buit deels hebben ondergebracht bij zijn ex en haar vader.

V. en S. werden vervolgd voor zes inbraken en twee gewone diefstallen, vooral in Ardooie maar ook in Tielt, Kortrijk, Meulebeke, Dentergem en Roeselare. Volgens de procureur waren de twee niet aan hun proefstuk toe.

Bart V. waste de handen in onschuld. “De bewijslast is extreem mager”, pleitte advocaat Louis Degroote. “Hij heeft inderdaad een zwaar strafverleden maar dat is op zich geen bewijs.” De rechtbank achtte dinsdag uiteindelijk slechts drie feiten bewezen. K.S. kwam niet opdagen voor zijn proces, maar werd over de hele lijn vrijgesproken. (AFr)

The post Ardooienaar krijgt acht maanden cel voor inbraken in leegstaande woningen, kompaan vrijuit is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »

Bekijk: Yves Ngabu luid toegezongen door de fans voor zijn wereldtitelkamp van vanavond in Kinshasa (Congo)

In het Hilton Hotel in Kinshasa kampt Yves Ngabu zaterdagavond 29 juni tegen Kevin Martinez. De Roeselarenaar is houder van de IBO-gordel, de ongeslagen Mexicaan Kevin Martinez is zijn uitdager. Maar Ngabu laat er weinig twijfel over bestaan wie de favoriet is. “Ik ben nog nooit zo sterk geweest.” Een bokser moet zelfvertrouwen uitstralen en dat doet de 35-jarige Ngabu

Lees meer »

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »