Zussen Vanisterdael voelen zich thuis bij Hermes

Voor de zussen Laura en Lotte Vanisterdael was het toch wel even wennen toen ze een goed jaar geleden met hun ouders verhuisden van Lot naar Middelkerke. Beide meisjes volleyballen ondertussen al hun tweede seizoen bij Hermes Oostende en dat werkte hun integratie serieus in de hand.

“Ik ben heel blij dat ik snel mijn draai gevonden heb bij Hermes”, aldus Laura (18), de oudste van de zussen. “Ik vond het toch wel spannend om in een groep terecht te komen waar je niemand kent. Ik was gelukkig niet de enige nieuwkomer en iedereen wordt bij Hermes prima opgevangen. Het is nu mijn tweede seizoen dat ik hier volleybal en ik voel me hier best goed.” Laura speelde vroeger bij Volley Schepdaal in Promo 1 en wilde heel graag op dat niveau blijven spelen. “Hier in West-Vlaanderen wordt sneller gevolleybald, maar het spelniveau is vergelijkbaar. Momenteel vallen de resultaten wat tegen, maar ik ben er zeker van dat daar binnenkort verandering in komt. Het allerbelangrijkste is dat ik me amuseer en daarvoor zit ik goed bij Hermes. Het is een warme club die voluit inzet op de ontwikkeling van jonge speelsters.” Ook Lotte (16), de jongere zus van Laura heeft al helemaal haar draai gevonden bij Hermes. “Mijn aanpassing verliep heel vlot. Ik had nooit het gevoel dat ik niet bij de groep hoorde. Ik speel in het C-team dat in Promo 4 uitkomt en we doen het helemaal niet slecht. Er is een leuke sfeer in de ploeg, want ook voor mij is plezier beleven aan mijn hobby het belangrijkste.”

Geen heimwee

Beide zussen speelden in competitieverband nooit eerder samen in dezelfde ploeg. “We kijken er wel naar uit om ooit in hetzelfde team te spelen”, vervolgt Lotte. “We praten heel regelmatig over volleybal en ik ga vaak kijken naar een wedstrijd van mijn oudere zus. Ik kan best nog wat van haar leren. We vertellen ook regelmatig zowel onze aangename als minder leuke ervaringen aan elkaar. Heimwee naar onze vroegere club hebben we niet, want bij Hermes voelen we ons beiden al helemaal thuis.” (PDC)

The post Zussen Vanisterdael voelen zich thuis bij Hermes is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Hollemeersch in Heuvelland heeft nu ook een sfeercafé: “Met De Moare kiezen we voluit voor streekproducten”

In samenwerking met De Hollemeersch in Heuvelland opent Philippe Felix, tot voor kort uitbater van restaurant Casino, het sfeercafé De Moare en dit op de benedenerdieping van het hotel. “We kiezen voluit voor streekproducten.”
The post De Hollemeersch in Heuvelland heeft nu ook een sfeercafé: “Met De Moare kiezen we voluit voor streekproducten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Rassemblement National is op weg naar overwinning, maar wat wil partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella precies bereiken?

Als de peilingen kloppen, haalt het Rassemblement National (RN) vanavond een historische overwinning in Frankrijk. Bij een absolute meerderheid zou uiterst rechts zelfs voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog mee aan de knoppen van de Franse politiek zitten. De focus van het RN is alvast duidelijk: betere levenskwaliteit, meer veiligheid en minder migratie. Al zijn niet alle voorstellen even

Lees meer »

Zelfs tien bemiddelingsgesprekken volstaan niet bij de Nationale Loterij: “Vertrouwen in CEO Jannie Haek is helemaal weg”

“Er is geen vertrouwen meer in Jannie Haek.” Dat zeggen de vakbonden bij de Nationale Loterij over hun CEO. Tien bemiddelingssessies volstonden niet om de open oorlog die er al maanden woedt, constructief te beëindigen. Haek wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Wij hopen dat het directiecomité stappen onderneemt.” Dat wil zoveel zeggen als: Haek moet weg.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »