Vijf Club Brugge-supporters opgepakt na bestorming frituur in Sint-Pieters

Enkele uren na de wedstrijd tussen Club Brugge en Cercle zijn vijf heethoofden opgepakt. Het gaat om supporters van Club Brugge die een frituur bestormden waar op dat moment supporters van groen-zwart binnen zaten te eten. “We hebben de deur dichtgehouden, waarop ze een ruit ingooiden”, zegt de zaakvoerder. Bij de politie bevestigen ze het incident.

De politie was zondag al met extra manschappen aanwezig. Aanvankelijk leek alles rustig te verlopen, maar enkele uren na de wedstrijd liep het dan toch mis. Omstreeks 18.30 uur probeerde een groep Club-supporters namelijk frituur De 4 Seizoenen in Sint-Pieters te bestormen. Beelden tonen dat het gaat om een grotere groep – volgens de zaakvoerder bestaande uit een twintigtal mensen.

“Op dat moment zaten hier verschillende Cerclefans iets te eten. Wellicht hadden ze dat gezien”, bevestigt de zaakvoerder. De aanwezigen zagen het onheil komen en slaagden erin de deur dicht te houden. Daarop sloegen de heethoofden een venster van de frituur in. Er werd ook pyrotechnisch materiaal afgestoken. Uiteindelijk sloegen ze op de vlucht toen de politie arriveerde. “We zijn nu bezig met de schade op te meten. De politie deed daarvoor ook de nodige vaststellingen”, zegt de zaakvoerder van de frituur.

Geen gewonden

Bij de politie van Brugge bevestigen ze het incident. “Er was inderdaad melding van een bestorming van een frituur in de buurt van de Veemarkt”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. “Er werd daarbij effectief ook pyrotechnisch materiaal afgestoken. Gewonden vielen er niet, maar er is wel schade aangebracht aan de zaak.”

De politie slaagde er uiteindelijk in om vijf heethoofden op te pakken. De zaak wordt nu verder onderzocht. De politie bleef na de bestorming en het inrekenen van de heethoofden nog enige tijd ter plaatse. De brandweer timmerde het gesneuvelde venster dicht. (MM)

The post Vijf Club Brugge-supporters opgepakt na bestorming frituur in Sint-Pieters is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks aanhoudende kritiek kan Biden Democratische burgemeesters voor zich winnen: “Hij is wél klaar om Trump te verslaan”

Sinds zijn geflopte debat tegen Donald Trump (78) is de kritiek op Joe Biden (81) nog niet gestopt. De huidige Amerikaanse president lijkt steeds meer steun te verliezen en wordt door verschillende partijgenoten opgeroepen om uit de race te stappen. Te midden van al die miserie had Biden dringend nood aan een klein succesje, en dat lijkt er nu te

Lees meer »

Niels (31) verovert de vlaswereld met Hyler in Meulebeke: “We produceren elk jaar 50 machines”

De oogstperiode in de vlaswereld zit weer helemaal op kruissnelheid. De pluk- of slijtmachines verschijnen opnieuw in het straatbeeld. De relatief nieuwe constructeur Hyler lanceerde recent de eerste vlasrooier met vier rijen en drukt steeds meer zijn stempel op de sector. “We willen steeds blijven innoveren”, aldus Niels Baert.
The post Niels (31) verovert de vlaswereld met Hyler in

Lees meer »

Radio maken met alle Roeselarenaars

Dit weekend gaat Radio Vandewalle in de ether vanuit de gelijknamige interbellum villa in de Meensesteenweg. Tot 28 juli zendt deze tijdelijke stadsradio 24 op 24 uit op de FM-frequentie 96.7. “Het worden twee weken inclusieve radio waarbij iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht de verschillen”, aldus Wouter Bossuyt.
The post Radio maken met alle Roeselarenaars appeared

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeer gaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeer gaan? Aan wat mogen

Lees meer »