Vier twintigers veroordeeld tot werkstraffen voor rellen op het strand van Blankenberge, vijfde beklaagde geïnterneerd

De Brugse correctionele rechtbank heeft voor vier twintigers tot 150 uur werkstraf uitgesproken voor de rellen op het strand van Blankenberge in augustus 2020. De vijfde beklaagde werd geïnterneerd.

Meer krantenkoppen in België

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Sprint Lotte Kopecky naar eerste ritzege?

Na vier top-10-plaatsen krijgt Lotte Kopecky (28) vandaag een nieuwe kans om een ritzege te pakken. In de heuvelachtige etappe van 108 kilometer van Frontone tot Foligno is er een kans voor sprintsters, maar ook vluchtsters kunnen hier hun gram halen. Pakt Kopecky de ritzege, is het opnieuw Consonni of houdt een vluchtster stand?

Lees meer »

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) geen kandidaat-voorzitter, wel kandidaat-burgemeester in 2030: “Sta volledig klaar om hem of haar te steunen”

Tegen maandag 8 juli moeten alle kandidaturen voor het voorzitterschap bij Open VLD binnen zijn. Wie daar alvast niet tussen zal staan is Jasper Pillen, afgelopen verkiezingen lijsttrekker voor de West-Vlaamse lijst van het Vlaams Parlement. Hij wil zich volledig focussen op het Vlaams Parlement en op het burgemeesterschap van zijn geboortestad Brugge in 2030.
The post Jasper Pillen

Lees meer »

Johan Boskamp over Oranje, Tedesco en zijn pensioen als analist: “Nederland heeft geen enkele speler van wereldklasse”

“Ik heb alleen nog maar op dat bankje gelegen en zitten zappen. Werelds!” Tot u spreekt Johan Boskamp (75), sinds vorige maand voetbalanalist op rust. Er ligt een nieuwe biografie van hem in de winkel. “Alle leugens en de rest staat erin”, zegt hij. Het liefst ouwehoert hij over voetbal. Over het EK, Oranje, de Duivels, Tedesco… en Mark Cavendish.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

LIVE TOUR. Wout van Aert gaat wel degelijk van start, Remco Evenepoel kan het op Franse tv niet laten om te lachen met EK-exit van ‘Les Bleus’

Ook vandaag staat er in de Tour de France een semi-bergetappe gepland, van een kleine 204 kilometer tussen Aurillac en Villeneuve-sur-Lot. Onderweg wachten drie beklimmingen van vierde categorie. Kan Jonas Vingegaard het goede van vandaag bevestigen? En hoe komt Remco Evenepoel voor de dag? Volg de rit én de aanloop op deze pagina!

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »