Vernieuwd bestuur Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld

Op een ontbijtbuffet in Feestzaal ‘Gulden Sporen’ van hotel Damier werd op zaterdag 11 november het vernieuwde bestuur van Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld. Een klein jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt alles in stelling gebracht om de Guldensporenstad op zijn grondvesten te doen daveren. Het jaarlijkse ontbijtbuffet is een besloten bijeenkomst die enkel toegankelijk is voor de leden van de Kortrijkse rechts-nationale partij.

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) hield een korte toespraak over de politieke actualiteit en sloot af met een voorstelling van het nieuwe bestuur: “Rest mij nog ons vernieuwd bestuur aan u voor te stellen. Eerst en vooral onze voorzitter Janick Samyn, die naast zijn drukke professionele bezigheden ook onze rots in de branding is niet alleen in Kortrijk, maar in de ganse regio Kortrijk-Roeselare-Tielt als regiovoorzitter. Onze ondervoorzitter Mark Vandenberghe, die als ouderdomsdeken ervaring in onze ploeg brengt en de senioren vertegenwoordigt als voorzitter van het Seniorenforum. Onze secretaris Carmen Ryheul, die niet alleen gemeente- en politieraadslid is, maar ook Vlaams Parlementslid. Zij maakt het schepen Velo niet alleen moeilijk, recent maakte zij ook bekend dat zij op de zesde plaats staat voor het Vlaams Parlement en onze stad ook op Vlaams niveau zal blijven verdedigen.”

Sterke aanwinst

“Marniek De Bruyne, heeft misschien wel de belangrijkste functie. Hij beheert als penningmeester onze centen. Hij is een sterke aanwinst, want hij brengt onderhandelings- en bestuurservaring binnen in onze partij. Hij onderhandelde onder meer het bestuursakkoord van deze stad in 2012. Vervolgens, Tijs Callebert, hij is onze vertegenwoordiger in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) waar hij pleit voor ‘Eerst Onze Mensen’; hij is ook onze ledencoördinator en als vrijwillig brandweerman is hij onze adviseur inzake onze hulpdiensten. Ik vraag ook onze gemeenteraadsleden Liesbeth Vercaemst en Marc Cottenier naar voor. Liesbeth bijt zich vast in heel wat sociale dossiers en Marc, vanuit zijn ervaring als bouwkundig ingenieur, in de bouwdossiers van de stad.”

“Nieuwkomer Remko Quidousse, is sinds kort een Bissegemnaar en vertegenwoordigt met zijn 24 jaar de jongeren in onze partij. Ook in Kortrijk is de jeugd de toekomst! En tot slot vraag ik ook nog graag bestuurslid Pascal Bekaert naar voor. Een man die de partij door dik en dun steunt, waar we kunnen op rekenen. Bestuurslid Tom Scheers laat zich vandaag verontschuldigen. Met dit volledig vernieuwde bestuur trekken wij vol vertrouwen naar de verkiezingen. ”

The post Vernieuwd bestuur Vlaams Belang Kortrijk voorgesteld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short rally Oekene

Dit weekend wordt in Oekene de derde editie van de TBR short rally verreden. Met meer dan 100 wagens aan de start en geen uitgesproken favoriet belooft het een spannende wedstrijd te worden met daar bovenop het burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof bij de historics.
The post Burenduel tussen Pieter-Jan Maeyaert en Danny Kerckhof in TBR short

Lees meer »

“Het leek een voetnoot, maar het nieuws van Vanessa was géén detail”: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Jani Peiren verkeert in supervorm

Jani Peiren, een 24-jarige militair, is in topvorm. Nadat hij vorige week maandag in het Oost-Vlaamse Ursel een avondwedstrijd bij de elite 2 solo won, kroonde hij zich zondag in Lierde tot Belgisch kampioen bij de elite 3.
The post Jani Peiren verkeert in supervorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware een wandeling door de geschiedenis van Knokke-Heist”

Na twee jaar zwoegen kon het geheel vernieuwde belevingsmuseum HEY – dat het verhaal van Knokke-Heist in woord en beeld brengt – eindelijk feestelijk geopend worden. Je maakt er onder meer kennis met de vissersgeschiedenis, met een oud klaslokaaltje en de gloriedagen van het Knokse casino.
The post Vernieuwd belevingsmuseum HEY officieel geopend: “Je maakt hier als het ware

Lees meer »