Variëteit aan virussen circuleert in crèches en scholen

In crèches en in scholen, maar dan toch vooral nog in die eerste, circuleren naast bacteriën vaak ook verschillende virussen. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Vito, vandaag gepubliceerd in ‘De Standaard’. De Vlaamse overheid bestelde in de nasleep van de coronapandemie de studie, die onder andere inzoomt op de virusverspreiding via de lucht.

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil léven. En daarvoor grijp ik alle kansen”: hartsvriendin organiseert steunactie om kankerbehandeling Annemarie (53) in Texas te bekostigen

Vier jaar geleden kreeg Annemarie van Tilburg (53) te horen dat er zich een tumor in haar arm had genesteld. Vandaag is de kanker uitgezaaid over haar lever, longen en borstbeen en is ze terminaal, maar de moedige vrouw weigert de handdoek te gooien. “Ik wil in een gespecialiseerd kankercentrum in Texas een behandeling volgen. Waarom? Ik wil zoveel mogelijk

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Instagram verscherpt regels voor tieners: wat verandert er? 

Instagram heeft een reeks maatregelen aangekondigd om minderjarige gebruikers beter te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van het platform. Zo worden de accounts van tieners automatisch op privé gezet, krijgen ze niet langer gevoelige inhoud te zien en stuurt de app een melding wanneer de schermtijd een uur overschrijdt.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Kan historische depressie Boris straks een ‘medikaan’ worden boven Middellandse Zee? “Italië zet zich maar best schrap voor héél wat regen”

De afgelopen dagen bedolf depressie Boris Centraal-Europa onder een zondvloed aan regen. Op sommige plaatsen viel meer dan 300 mm neerslag. Deze extreme hoeveelheden leidden tot ongekende overstromingen en wateroverlast in verschillende landen. Ook vandaag en morgen blijft het nog regen in de regio. Daarna trekt depressie Boris richting de Middellandse Zee. Daar lijkt vooral Italië zich moeten te gaan

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »