Miljardairsfamilie Wittouck investeert zeven keer in maand

10:56 Invus, de investeringsmaatschappij van de Belgische miljardair Eric Wittouck en zijn gezin, heeft in een maand zevenmaal de portemonnee opengetrokken.

Meer krantenkoppen in België

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli

‘Licht en leven in Oostende’ is de titel van de foto-expo van Andrea Shkreli in de Nieuwe Gaanderijen. De beelden langs straten, pleinen, dijk en kaaien zien een fotografische kroniek van onze stad tussen 2012 en 2020.
The post Oostende door de lens van fotograaf Andrea Shkreli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen”

De trialclub in Lichtervelde, TSCL, maakt zich klaar voor een weekend rijplezier op hun parcours langs de Fonteinestraat 19 in Lichtervelde. “Het terrein ligt er prima bij,” zegt voorzitter Geert Carpentier, “al mag het nog een beetje regenen om het wat zachter te maken.”
The post Trialclub klaar voor weekend vol rijplezier in Lichtervelde: “Iedereen mag komen oefenen” appeared

Lees meer »

Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken

Op donderdag 5 september mag Blokken 30 kaarsjes uitblazen. Na 6.417 afleveringen, 8.350 kandidaten en 225.000 quizvragen heeft het programma op VRT nog niets aan populariteit ingeboet. Wij blikken terug met enkele opvallende West-Vlaamse kandidaten en opmerkelijke cijfers.
The post Deze West-Vlamingen kleurden 30 jaar Blokken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus aangekomen in Indonesië voor reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is dinsdag gearriveerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta voor het begin van zijn reis door Zuidoost-Azië. De 87-jarige paus reist in twaalf dagen door Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Het is zijn langste en verste tocht als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren vanaf 14 een GAS-boete te geven

Als de gemeenteraad maandag groen licht geeft, kunnen ook jongeren vanaf 14 jaar in Kortrijk een GAS-boete krijgen. Dat voorstel wil burgemeester Vincent van Quickenborne begin volgende week aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorleggen. Hij wil op die manier jeugdbendes efficiënter aanpakken. Hij wil ook probleemjongeren in een aangepast traject steken.
The post Kortrijk wil jeugdbendes aanpakken door jongeren

Lees meer »

ESA lanceert nieuwe satelliet die waterkwaliteit, natuurrampen en methaanuitstoot beter in kaart kan brengen

Komende nacht wordt een nieuwe Europese satelliet gelanceerd die meer en betere data zal verzamelen over onze planeet. De Sentinel-2C, ontwikkeld en beheerd door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, gaat onder meer beter de methaanuitstoot en de waterkwaliteit in kaart kunnen brengen. De lancering is gepland voor 3.50 uur Belgische tijd en wordt toch nog een beetje spannend wegens de voorgeschiedenis

Lees meer »