Louigi geniet kankervrij van benefiet dat KSA Beitem voor hem organiseert: “Dit zijn echte vrienden”

De benefiet voor Louigi Alleman (14), het KSA-lid waarbij deze zomer teelbalkanker werd vastgesteld, lokte zaterdagavond een driehonderdtal bezoekers naar Beythem Kerke. Louigi kreeg onlangs het goede nieuws dat hij kankervrij is. “Dit voelt toch wel een beetje aan als een overwinningsfeestje. Dat de KSA dit voor mij wil organiseren, is een bewijs dat het echte vrienden zijn.”

Louigi Alleman is al lid van KSA Beitem van toen hij zes jaar oud was. Net voor het zomerkamp kreeg hij te horen dat hij teelbalkanker had. Binnen de KSA besloot men onmiddellijk om iets te organiseren voor hun vriend. Met de organisatie van Beitem Bites & Beats zou geld ingezameld worden voor de hoge medische kosten die gepaard gaan met Louigi’s behandeling.

De benefiet lokte zaterdagavond enkele honderden mensen naar Beythem Kerke en ook Louigi was er bij. “Eigenlijk voelt dit wel een beetje als een overwinningsfeestje”, zei de jongeman. Hij kreeg enkele weken geleden te horen dat hij kankervrij is. “Het waren enkele heel intensieve maanden. Na de vaststelling deze zomer werd ik snel geopereerd. Ik ben eigenlijk altijd heel rustig gebleven, maar ik merkte wel dat familie en vrienden het moeilijk hadden. Maar zij moeten dus niet meer ongerust zijn. De komende jaren moet ik nog elke drie maanden op controle, maar alles lijkt nu echt in orde te zijn.”

Contact via Snapchat

Sinds enkele weken gaat Louigi opnieuw halve dagen naar het MSKA, zijn school in de Groenestraat in Roeselare. “Ik hoop over enkele weken weer een activiteit van de KSA bij te wonen. Ik kijk al jarenlang iedere week uit naar de KSA-namiddagen, maar door de ziekte moest ik die een tijdje missen. Via onze Snapchatgroep had ik de voorbije maanden wel contact met mijn vrienden.”

De jeugdbeweging zette ondertussen een benefiet op poten waarbij ook andere verenigingen uit Beitem hun steentje bijdroegen. “Door dit voor mij te organiseren, bewijzen ze dat ze echte vrienden zijn. De facturen blijven komen, deze steun helpt mij en mijn familie verder”, zegt Louigi.

Extra duwtje

Bij KSA Beitem zijn ze erg blij dat hun kameraad inmiddels kankervrij is. “We zijn gewoon opgelucht dat alles zo snel verlopen is. We weten inmiddels al een tijdje dat Louigi aan de beterhand is, maar met deze benefiet geven we hem nog een extra duwtje in de rug zodat de cirkel helemaal rond is”, zegt leidster Lien Tack.

The post Louigi geniet kankervrij van benefiet dat KSA Beitem voor hem organiseert: “Dit zijn echte vrienden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

“Eto’o heeft in principe niets te zeggen over mij”: Marc Brys praat voor het eerst uitgebreid over de hetze rond z’n aanstelling

“Als je iedereen moet geloven, heeft Eto’o me vier keer ontslagen.” En toch staat Marc Brys (62) nog aan het roer van de Kameroense nationale ploeg. Voor het eerst sinds hij de heksenketel van Yaoundé – en alle rellen daar aanwezig – even achter zich heeft gelaten, neemt de bondscoach het woord. “Vanaf dag één had ik een bewaker bij

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »