Kiwanis Ensor steunt realisatie buitenklas De Vloedlijn op Clarahoeve

Serviceclub Kiwanis Ensor schonk 3.500 euro aan basisschool voor buitengewoon onderwijs De Vloedlijn voor de realisatie van de buitenklas op de site van de Clarahoeve. Er is weinig groen rondom De Vloedlijn in de Maurits Sabbestraat en daarom heeft de school al een project lopen bij de kinderboerderij De Lange Schuur, waar leerlingen op geregelde tijdstippen aan activiteiten deelnemen. Nu komt er ook een buitenklas bij op de site van de Clarahoeve aan de Stuiverstraat. De school heeft er ook plannen voor eigen moestuintjes en bloemenperkjes. “Een klas in open lucht biedt heel veel mogelijkheden aan onze kinderen, die vaak in een appartement wonen, weinig buitenspeelmogelijkheden hebben en vaak van thuis uit een gering aanbod aan openluchtactiviteiten krijgen. Veel van onze kinderen krijgen de kans niet om eens hun handen in de aarde te steken, laat staan een plantje te zien opgroeien en zelf vruchten te plukken…”, luidt het bij de school. Om dat alles uit te bouwen, raamt de school het nodige budget op 5.800 euro. Daarvan werd nu al 3.500 euro aangebracht door Kiwanis Ensor. Op de foto zien we, achter de kinderen van De Vloedlijn, v.l.n.r. leerkracht Ilse Mechele, Wouter Vanhecke, Filip Baessens, ergotherapeut van De Vloedlijn Caroline Petitjean, Alain Delanghe en de nieuwe directeur van de school Stijn Baillieu. (HH/foto HA)

The post Kiwanis Ensor steunt realisatie buitenklas De Vloedlijn op Clarahoeve is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »