Explosie vernielt voordeur van Mexicaans restaurant in centrum Antwerpen

Onbekenden hebben zondagnacht een aanslag gepleegd in de Reyndersstraat, in centrum Antwerpen. De voordeur van een Mexicaans restaurant raakte compleet vernield. Niemand raakte gewond. De politie is een onderzoek gestart.

Meer krantenkoppen in België

“De noodknop bleek zelfs niet aangesloten” tijdens verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis

Na de aanranding van een maatschappelijk werkster door een gedetineerde worden de veiligheidsprocedures in alle gevangenissen tegen het licht gehouden. Daarbij wordt ook geëvalueerd of iemand alleen met een gedetineerde in een lokaal moet worden gelaten. Dat heeft ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag verklaard in de Kamer.

Lees meer »

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

Zware brand in werkstal op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst: in deze steden pas je binnenkort beter op

“Weet dat we trajectcontroles invoeren op vraag van bewoners zelf.” Bijna alle burgemeesters uit de dertien Vlaamse centrumsteden zijn voorstander van extra trajectcontroles. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM NIEUWS. In welke steden kijk je binnenkort beter uit? En waarom staat

Lees meer »

N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer”

De laatsten zullen de eersten zijn: geldt dat spreekwoord ook voor N-VA? De meerderheidspartij van schepen Wim Aernoudt sluit het rijtje van lijstvoorstellingen af.
The post N-VA maakt als laatste kieslijst bekend in Gistel: “Wij trekken met een zeer realistisch, maar ambitieus programma naar de kiezer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »