Expert geeft dé belangrijkste tips om rugpijn te vermijden: “Vergelijk het met tanden poetsen”

Hij is sterk, en toch is-ie o zo kwetsbaar. De rug is de cruciale schakel bij elke beweging die we maken en krijgt in een mensenleven nogal wat te verduren. Wiedes dat rugpijn een van de meest voorkomende kwalen is. “En toch kan in het gros van de gevallen die pijn worden aangepakt”, zegt rugexpert Lieven Danneels (UGent). Want de oorzaak ligt niet altijd tussen de wervels, maar ook weleens tussen de oren.

Meer krantenkoppen in België

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »