Eén op de drie kinderen blootgesteld aan extreme waterschaarste volgens Unicef

Zo’n 739 miljoen kinderen wereldwijd – dat is één op de drie – worden blootgesteld aan grote of zeer grote waterschaarste. Dat blijkt uit een rapport dat Unicef maandag heeft gepubliceerd.

Meer krantenkoppen in België

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel

Het eerste padelwisselbekertornooi in Elverdinge kreeg de toepasselijke naam Padel-Ver-Volg Cup mee, een samentrekking van de namen van de organiserende club en de sponsor.
The post Dries Gruwier wint eerste wisselbeker padel appeared first on KW.be.

Lees meer »