Dirk en Erwin openen ‘Entertainment Shop’ in de Vissersstraat: “Complementair waren we al”

Dirk Coryn en Erwin Vanbesien slaan de handen in elkaar voor een nieuw multimediaconcept in de Vissersstraat. De ‘Entertainment Shop’ opent daar zijn deuren op 1 december. “Staat Kustradio op in je zaak? Dan krijg je gratis publiciteit op Blankenberge Leeft”, knipoogt Coryn.

Radio en sociale media, professioneel drukwerk en een boekingskantoor voor artiesten, allemaal onder één dak: dat is in een notendop het concept van de ‘Entertainment Shop’ die op 1 december de deuren opent in de Vissersstraat. “Ik werkte vorig jaar al met Erwin samen voor de promotie van Winterpret. Een formule die goed bleek te werken, en dus besloten we de handen in elkaar te slaan”, zegt eventplanner Dirk Coryn (58). Erwin Vanbesien (62) is de beheerder van Blankenberge Leeft, een Facebookgroep met meer dan 27.000 leden. “Maar vooral de kijkcijfers zijn vandaag van tel: mijn promofilmpjes worden dagelijks door meer dan tienduizend mensen bekeken. Interessant voor adverteerders”, klinkt het.

Wildplakker

Vanuit het voormalig snoepwinkeltje De Spekke zal de Blankenbergenaar ook dagelijks op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen in de badstad. “Kustradio Blankenberge gaat van hieruit uitzenden”, zegt Coryn. “Bedoeling is om onze badstad in de kijker te zetten met live verslaggeving van evenementen. Staat Kustradio Blankenberge op in je zaak? Dan krijg je gratis publiciteit op Blankenberge Leeft.” Coryn kwam ooit als wildplakker aan de bak. “Miljoenen affiches heb ik aangeplakt – van Werchter en de Proms tot Michael Jackson en Queen. Ik ging vaak ’s nachts op pad, iemand anders stond dan op de uitkijk voor de politie. Maar die tijden zijn voorbij”, aldus Coryn. Vandaag opereert hij onder de noemer alledrukwerk.com. “Naast alle drukwerk voor de horeca, geef ik ook jaarlijks een eindejaarskrant en een evenementenpocket uit. Lokale handelaars kunnen hierin adverteren, maar er zitten ook kortingsbonnen in en we publiceren het volledige programma van Winterpret en carnaval.”

Ideale tandem

De Entertainment Shop zal ook een copycenter huisvesten met vooraan een showroom. “We denken onder meer aan bedrukte tassen en T-shirts”, zegt Erwin. Hij is er net als Dirk van overtuigd dat ze de ideale tandem zijn. “Ons verhaal overlapt: Dirk kent alles van sponsoring, ikzelf heb ook altijd een voet in de reclamewereld gehad. Complementair waren we dus al”, zegt Erwin. Hij is ook overtuigd dat het een groeiverhaal wordt. “Geen idee waar dit gaat eindigen, maar de verwachtingen zijn alvast hooggespannen.”

The post Dirk en Erwin openen ‘Entertainment Shop’ in de Vissersstraat: “Complementair waren we al” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Bruno (61) maakt einde aan drie generaties gezouten vlees: slagerij Mahieu in Deerlijk stopt er na meer dan 70 jaar mee

Slagerij Mahieu in de Kerkstraat in Sint-Lodewijk stopt ermee. Drie generaties een ambachtelijke zaak van vader op zoon en met als grote specialiteit het gezouten vlees. “Het doet nu meer en meer pijn en voel ik er mij niet gelukkig mee. Maar de beslissing is genomen. Ik heb nu zelfs van bepaalde eigen bereidingen niets meer te koop”, vertelt Bruno

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid”

Het centrum van Deerlijk heeft er met Soes een nieuwe stijlvolle zaak bij. De stemmige koffiebar van Benoit Loosvelt en Annelien Vermeulen, met een ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes, opende onlangs de deuren.
The post Ruim aanbod aan zoetigheden en hartelijke gerechtjes in koffiebar Soes: “Onze droom wordt nu werkelijkheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand”

Op zaterdag 29 juni opende Pieter Warlop de automatenshop Twenty4Seven. Met de automatenshop krijgt het voormalige kantoor van Liantis, na een paar jaar leegstand, een nieuwe bestemming. De shop vind je in het centrum van Poperinge, Burg. Bertenplein 10.
The post Pieter pakt uit met automatenshop Twenty4Seven: “Nieuwe bestemming voor een leegstaand pand” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »