Chirojongens verkopen met café ’t Tonneke eigen bier: “Eerst was het echt een flop”

De Chirojongens brengen hun eigen bier uit, Gouden Flop. Het bier wordt verkocht in café Tonneke in de Neerstraat en op eigen evenementen van de Chiro. Het brouwproces verliep aanvankelijk niet zo vloeiend.

De naam van het bier ‘Gouden Flop’, kon in eerste instantie letterlijk genomen worden. Het eerste brouwsel werd een flop. “Het is een redelijke soep geworden”, vertelt de hoofdleiding. “Bij het proeven bleek het bier helemaal anders te smaken dan de brouwer had voorgesteld. We verkochten het op één van onze evenementen en de reacties hierop waren heel slecht. De brouwer zei dat we twee weken geduld moesten hebben, omdat het bier nog moest bijgisten in de flessen maar dat had helemaal geen zin. Na dreigen dat we alles bekend zouden maken op sociale media, hebben we uiteindelijk toch een vergoeding gekregen. We waren blijkbaar ook niet de enige gedupeerden.”

Etiket met legende

Doordat het bier moest weggegoten worden, hebben de Chirojongens heel wat verlies. Elly Lapeire van café Tonneke wil de jongens van de Chiro helpen het bier te verkopen. “Mijn zoon zit in de Chiro”, vertelt Elly, “en nadat ik het verhaal hoorde besloot ik te helpen. Per verkoop van één flesje ‘Gouden Flop’ gaat er 1 euro naar de Chiro.”

Op het etiket van ‘Gouden Flop’ staat een tekening van Tom Vervaele. “Een legende bij de Chiro in Lichtervelde, en een schone kop om erop te staan”, lacht Dave Vantyghem. “Tom zit al heel zijn leven in de Chiro en doet er nog altijd heel veel voor.

Wietjes

De naam van het bier komt van onze bijnaam, Flop. Zoals de meisjes de Wietjes zijn, zijn wij de Flop.” Gouden Flop is een blond bier, vandaar gouden, met een zachte smaak en 8 procent alcoholgehalte. De Chirojongens hebben 800 liter van dit bier. “Na de verkoop op onze eigen evenementen nu nog 700 liter,” vertellen ze.

Gouden Flop van de Chirojongens wordt verkocht in café Tonneke, Neerstraat 18 in Lichtervelde. Per fles wordt 1 euro geschonken aan de Chirojongens. Verder kan je het bier proeven op evenementen van de Chirojongens of bestellen bij de leiding, via e-mail, Facebook of de website dit binnenkort weer online gaat. (JW)

The post Chirojongens verkopen met café ’t Tonneke eigen bier: “Eerst was het echt een flop” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

“Ongeloof en verbijstering”: onze correspondent zag wat er achter de schermen gebeurde van debat tussen Trump en Biden

Onze Amerikacorrespondent Greet De Keyser zat vannacht in het hart van het debat tussen Biden en Trump: in de spin room, de gigantische ruimte waar de wereldpers verzamelde en iedereen ontmoette die iéts te zeggen had over de twee presidentskandidaten. “Biden heeft zijn leeftijd niet mee, maar zo erg had niemand het verwacht”, beschrijft ze hoe het er achter de

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »