Chef van De Hooipiete Wannes (39) wil weer volk naar de Westhoek krijgen: “We hebben nog tafeltjes met gratis zicht op zee”

De laatste dagen bereiken ons meer onheilspellende berichten dan goed nieuws uit de ondergelopen IJzervlakte. Daar wil Wannes Vandenberghe (39), uitbater-chef van De Hooipiete in Fintele, komaf mee maken. Er staat immers een prachtige foto van de unieke omgeving van zijn restaurant op zijn Facebookpagina.

“Sinds de provinciegouverneur iedereen afraadde om naar de Westhoek te komen, regent het annulaties van mensen die bang zijn om bij mij te komen eten of logeren. Het is hier momenteel prachtig en het zicht vanuit mijn restaurant op de omgeving is adembenemend. Onze zaak is ook de hele tijd open en vlot bereikbaar. Wie nu naar onze regio komt en de instructies van de brandweer en de politie opvolgt, krijgt een prachtig geschenk: een uniek landschap.”

(lees verder onder de Facebookpost)

“Het is frustrerend om vast te stellen dat mensen bang zijn om naar hier te komen”, gaat Vandenberghe verder. “We doen er alles aan onze gasten ook nu in de beste omstandigheden te ontvangen. De komende tien dagen zal het water nog niet weggetrokken zijn en kunnen we een prachtig uitzicht garanderen vanuit ons restaurant. Voor ons is het dubbel hard werken, want we moeten onze voorraadruimten permanent in de gaten houden, zodat ze niet verder onder water lopen. Drie keer per dag trek ik mijn wetsuit aan om in de flessenkelder, die wel ondergelopen is, de nodige voorraad boven te halen. We doen dit allemaal met veel plezier voor onze klanten.”

Veel wél vlot bereikbaar

Toen de gouverneur in de buurt was, heeft de chef van De Hooipiete hem erop gewezen dat het niet verstandig was om de mensen bang te maken. “Heel wat zaken in de ondergelopen gebieden zijn vlot bereikbaar. Als het snikheet is, of wanneer het vriest of hard waait, verbied je de mensen toch ook niet om buiten te komen. Voor het prachtige zicht vanuit mijn restaurant vraag ik ook geen toeslag. Het is helemaal gratis en we zijn open zoals gewoonlijk”, lacht Wannes Vandenberghe. (PDC)

The post Chef van De Hooipiete Wannes (39) wil weer volk naar de Westhoek krijgen: “We hebben nog tafeltjes met gratis zicht op zee” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

“Hier is volop paniek”: Vlaamse toeristen wegens bosbrand op Grieks eiland Kos geëvacueerd, brand is onder controle

Op het Griekse eiland Kos werden gisteren toeristen geëvacueerd uit meerdere grote hotels vanwege een naderende bosbrand. “Het is hier volop paniek,” vertelde Elise Michielsen (19), een studente uit Merksplas. “We hebben snel een koffertje moeten pakken met onze belangrijkste spullen.” De ruim honderd brandweerlieden die de grote bosbrand bestrijden kregen de brand deze nacht onder controle volgens de Griekse

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »