Uitbreiding Huwynsbossen start op Dag van de Natuur: “5.850 bomen gaan de grond in”

Op de Dag van de Natuur, 25 november, start de eerste fase van de uitbreiding van de Huwynsbossen in Lichtervelde. Natuurpunt De Torenvalk en Agentschap Natuur en Bos roepen op om die dag mee te planten. Terzelfdertijd wordt het geboortebos aangeplant.

In de Steenovenstraat, naast Hoeve Verduyn, wordt op zaterdag 25 november het nieuwe geboortebos aangeplant. “Kinderen geboren tussen 2014 en 2022, met een domicilie in Lichtervelde, worden samen met het gezin uitgenodigd om die dag een boom te planten”, vertelt Steven Bogaert, schepen van Leefmilieu en Gezin. “In die periode zijn er zowat 800 geboortes.”

Op dit moment is er een 170-tal gezinnen ingeschreven. “Sowieso wordt elke boom geplant. Door het grote aantal werken we in tijdsloten, drie in de voormiddag en twee in de namiddag. In de Beverenstraat en de Steenovenstraat geldt die dag eenrichtingsverkeer, zodat daar geparkeerd kan worden. Maar uiteraard roepen we iedereen op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.”

“Gezocht: zestig vrijwilligers om de bomen en struiken te planten”

“Op 25 november slaan Natuurkernpunt Lichtervelde (Natuurpunt De Torenvalk), Velt Lichtervelde-Torhout, de jong Natuurverkenners uit Torhout en Agentschap Natuur en Bos de handen in elkaar”, zegt de woordvoerder van Natuurpunt Lichtervelde.

Wandelpad

“We gaan op zoek naar 60 vrijwilligers om die dag 5.850 bomen en 650 struiken te planten. De gaten worden voorgeboord door het ANB en het plantgoed wordt klaargelegd. Een onthaal nabij de hoeve maakt de planters wegwijs voor de aanplant.”

Die dag wordt er soep voorzien voor de planters. “We vragen de planters om hun eigen tas voor de soep mee te brengen en zich vooraf in te schrijven om mee te planten via www.detorenvalk.be/dvdn

De 33 hectare die het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid begin dit jaar aankocht, zal verspreid over drie jaar verder worden uitgebreid. In de bossen wordt een natuurlijk wandelpad voorzien.

(Jenka Watteny)

The post Uitbreiding Huwynsbossen start op Dag van de Natuur: “5.850 bomen gaan de grond in” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren”

Tijdens het weekend van 5 tot en met 7 juli vindt de vijfde editie van Cava-Festibar plaats in Snellegem, een driedaags feestweekend van én voor Huis Snello.
The post Snellegem maakt zich op voor vijfde editie van Cava-Festibar: “Een driedaags evenement waarbij zeven livebands de revue passeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Website om overal in Vlaanderen aangepaste fiets voor mensen met beperking te huren voorgesteld bij het GielsBos in Lille

Bij zorgvoorziening Het GielsBos in Gierle, bij Lille, heeft G-sport Vlaanderen vandaag een nieuwe website voorgesteld waarop mensen met een beperking overal in Vlaanderen een aangepaste deelfiets kunnen huren. Het GielsBos gebruikt zelf al enkele jaren zulke aangepaste fietsen, en verhuurt die ook via een fietspunt aan andere mensen buiten de zorgvoorziening. Door aan te sluiten bij het online platform,

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »