Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt uit met dolle deurenkomedie

Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt met ‘Deuren Durnez nv’ opnieuw uit met een dolle deurenkomedie. Het verhaal gaat over een deurenwinkel die uitgebaat wordt door een koppel waar behoorlijk wat sleet op zit. Doorheen de dag komen allerlei klanten over de vloer die zorgen voor een chaotische samenloop van omstandigheden.

Traditiegetrouw geven de acteurs het beste van zichzelf tijdens het laatste weekend van november, het eerste van december en de woensdag ertussen. De Mensindezaal naast de kerk in Tiegem wordt omgebouwd tot een heuse theaterzaal die plaats biedt aan 140 theaterliefhebbers. Met zes voorstellingen en één sponsoravond spelen ze in totaal voor een kleine duizend man.

“We zijn blij om nog eens een echte deurenkomedie te spelen”, zegt hoofdrolspeler Günther Vanmaercke. “We hebben nu al enkele jaren geen deurenkomedie meer gedaan, maar dit jaar is het weer zo ver. We merkten dat ons vaste publiek dat weet te appreciëren. Zelf kijk ik er ook enorm naar uit.”

Bij een deurenkomedie speelt het decor natuurlijk een heel belangrijke rol. Daar heeft de toneelgroep heel wat ervaring mee, want jaar na jaar weten ze het publiek te verrassen met een prachtig decor. Technicus Koenraad Demeyer: “Vorig jaar experimenteerden we zonder decor. Dat was wel goed, maar we kregen toch vaak de vraag of het dit jaar weer met decor zou zijn. We hebben hiernaar geluisterd en besloten om er dit jaar weer één te bouwen.”

“We hopen dat het aanslaat, al denk ik niet dat we de decors van gewezen voorzitter Arnold Vantieghem zaliger kunnen evenaren. Hij was de drijvende kracht achter onze toneelgroep en heeft sinds zijn overlijden vorig jaar een grote leegte nagelaten. De eerste voorstelling zonder onze bezieler, het zal straks vreemd aanvoelen. Maar ik ben ervan overtuigd dat onze spelers en vrijwilligers alles zullen geven om het publiek een mooie avond te bezorgen.”

Ook regisseur Gino Bruneel kijkt uit naar de première op vrijdag 24 november: “Ik heb al enkele producties met deze groep op de teller staan. Elke keer opnieuw verbaast het me in welke warme familie ik terechtkom. Een warme familie die elke keer alles geeft om het publiek te verwennen. Ik weet dat de voorstelling straks er weer boenk op zal zijn!”

Tickets (8 euro) zijn te bestellen via 056 68 14 40 of www.uilenspiegeltiegem.be/reservaties

The post Toneelgroep Uilenspiegel uit Tiegem pakt uit met dolle deurenkomedie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »