Toneelgilde Hoger Op Werik speelt ‘Met volle goesting’

In een regie van Ignaas De Jongh speelt de koninklijke toneelgilde Hoger Op in gc Forum in de Speiestraat in Wervik vier keer de komedie Met volle goesting. Opmerkelijk: met Stephaan, Lieven en Vincent Vandamme staan drie generaties op de planken.

Beau Gheysen speelt voor de eerste keer mee. “De vorige keer was ik souffleur”, vertelt ze. “Ze hebben me gevraagd om mee te doen. Ik speel de rol van Marie-Therese, een jongedame die voor een kuur een week in het hotel komt logeren.” Haar moeder Ilse Claeys speelde destijds nog mee met Hoger Op en opa Michel was jarenlang een trouwe medewerker voor het decor.

In januari organiseert hotel ‘Met volle Goesting’ jaarlijks een kuurweek voor een groep dames, met dokter Kurt De Naeyer als gastheer. Dit jaar zorgt de aanwezigheid van een verloofde voor problemen. Klusjesman Frans probeert alle problemen op te lossen, inclusief die van de dokter. De vader van de verloofde wordt per ongeluk aanzien voor een controleur. En dan is er nog de barones die geen interesse toont in de liefde en de portier die oog heeft voor Frans.”

Komisch en luchtig

Op de planken staan Delphine Depuydt, Greet Pauwelyn, Dirk Lecluse, Kristof Leenknegt, Vincent, Lieven en Stephaan Vandamme, Siska Lecompte, Kathleen Goos, Beau Gheysen en Silke Vandamme. “Het is een komisch en dus luchtig stuk”, zegt voorzitter Lieven Vandamme.

“We zijn heel blij dat Kristof Leenknegt weer op de repetities is. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en was er ruim twee weken niet. Kristof speelt de belangrijke rol van dokter.” Deze week repeteerden ze nog in de Komenstraat. “Zaterdag verhuizen we alles naar gc Forum en bouwen we het decor op”, aldus Lieven.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 18 en 25 november om 19.30 uur, zondag 19 en 26 november om 17.30 uur. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en aan de ingang 12 euro en kan je bestellen op www.hogeropwervik.be

The post Toneelgilde Hoger Op Werik speelt ‘Met volle goesting’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »