Tim Debrouwer (SCT Menen): “Al doende leert men”

Na de hoopgevende 3-1-zege vorige week aan huis tegen Boezinge B, moest SCT Menen vorige speeldag met 4-1 de duimen leggen op het veld van de nummer drie VK Poelkapelle-Langemark. Zondag speelt Sporting gastheer voor buur SV Wevelgem City B. “Een derde zege moet kunnen”, hoopt T1 Tim Debrouwer.

Resultaten zeggen niet alles. Maar bij SCT Menen spreken ze wel boekdelen. Sporting stond 22 keer met succes aan het kanon. Aanvallend doet Menen het evengoed als Koksijde Oostduinkerke en Vlamertinge. Ploegen die zich bij de top zes nestelen. Anderzijds, de Menense defensie slikte al 25 tegendoelpunten. “Het gevolg van onze jeugdige leeftijd”, maakt Tim Debrouwer er geen drama van.

Tijd nodig

“We hebben een jonge ploeg en jonge spelers maken fouten. De meeste van mijn jongens zitten in een leerproces waar ze sterker gaan uitkomen. Ik weet dat we vooraf hoopten op een plaats in de linkerkolom. Momenteel moeten we met minder tevreden zijn. Maar er rest ons nog twee derde van de competitie te gaan. Op training zie ik veel goede wil en enthousiasme. De jongens hebben in deze competitie al stappen gezet. Gun ons de nodige tijd, ik ben er zeker van dat het goed komt”, aldus de T1.

Zondag moet Menen het op eigen veld opnemen tegen SV Wevelgem City, de nummer acht op de ranglijst. Tevens de ex-ploeg van Tim Debrouwer. “Ik was als jeugdtrainer met veel plezier aan de slag bij Wevelgem”, reageert de Menense T1. “Bij Menen heb ik voor mezelf de lat hoger kunnen leggen. Uiteraard zou ik zondag graag voor de derde keer winnen. Niet omdat de tegenstander mijn ex-ploeg is, maar om mijn jongens een hart onder de riem te steken.”

“Wees er maar zeker van dat we meer inhoud hebben dan onze rangschikking laat vermoeden. Tegen de nummer twee WS Lauwe moesten we altijd winnen en ook leider Dadizele had bij ons niet veel overschot. Als we de fouten kunnen minimaliseren, staan ons nog mooie dagen te wachten. Er steekt muziek in mijn ploeg, ik heb er vertrouwen in. Het klopt dat we ervaring missen, maar al doende leert men. Zolang er hard wordt gewerkt op training en de sfeer uitstekend is, kan ik niet ontevreden zijn”, besluit coach Tim Debrouwer resoluut. (AV)

Zondag 12 november om 14.30 uur: SCT Menen – SV Wevelgem City B.

The post Tim Debrouwer (SCT Menen): “Al doende leert men” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »

De Klimrank neemt afscheid van meester Stefan: “Altijd gedreven, maar steeds met veel engelengeduld”

De Klimrank, een school voor buitengewoon onderwijs in Poperinge, moet het volgend schooljaar zonder meester Stefan (62) doen. Na dit schooljaar gaat meester Stefan met welverdiend pensioen. Hij was 40 jaar actiefals kinesist in De Klimrank, eerst op de locatie aan De Couter in Poperinge en daarna naar de Deken De Bolaan. Op zijn laatste werkdag werd hij door alle

Lees meer »

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Carl Devos over de ongewone formatie: “Dat de premierkwestie zich nu al stelt, onderstreept dat”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »