Oudere garde van de Gezinsbond Moorsele organiseert concert

Ongeveer de helft van de leden van de Moorseelse Gezinsbond zijn 55+’ers. “Zij zijn doelpubliek van GOSA, de GrootOuders en SeniorenActie”, vertelt Geert, een van de vier trekkers die nu voor het eerst een concert opzetten in Moorsele.

Ze zijn met vier, grootouder en al een heel leven actief in de Gezinsbond. Christiane en Geert en aan de andere kant van de tafel zien we Elfriede en Jacques. “We zijn alle vier bestuursleden van GOSA regionaal. Er gebeurde een reorganisatie tot Kortrijk-Menen en Moorsele ligt in het midden van dit gebied. We voelden het kriebelen om eens iets in en voor onze gemeente te doen. Er zijn actieve verenigingen voor 55+’ers en we willen niet in hun vaarwater terecht komen.”

“Daarom kiezen we voor een meezingconcert, op woensdag 29 november. Mieke en Trees De Backer zijn zingende zussen. We nodigen iedereen die wat van zingen en ambiance houdt uit om af te komen. Dansen kan zeker ook, maar moet niet”, lacht Geert.

De dames, bekend in het Ieperse, zingen Nederlandstalige en Franse schlagers en golden oldies. “Ze begeleiden zichzelf op elektrische piano en met percussie. Er is een goeie klik met het publiek. Je kan komen luisteren, komen meezingen en dansen en natuurlijk ook een pintje drinken. Het wordt ambiance!” De vier initiatiefnemers zijn gepokt en gemazeld in de Gezinsbond. Ze zijn al lid van in de jaren ‘70. “We hopen op een mooi aantal deelnemers, want er komen toch wat kosten bij kijken en we hebben al ideeën voor volgend jaar.”

(HV)

Op woensdag 29 november vanaf 13.30 uur ben je welkom in OC De Stekke, om 14 uur is er koffie met een toetje en om 14.30 uur begint het optreden. Leden van de Gezinsbond betalen 8 euro, niet-leden tellen 12 euro neer. Inschrijven kan tot 22 november door middel van overschrijving op het rekeningnummer BE89 7480 0439 2385. Vermeld je naam, het aantal personen en GOSA.

Meer info bij Jacques Degrande: [email protected] of 0498 64 61 37, of Geert Masschelein: [email protected] of 0486 91 41 07.

The post Oudere garde van de Gezinsbond Moorsele organiseert concert is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou trekt de kaart van de verbeelding

Van 6 juli tot 1 september is Kunstenfestival Watou er terug met een nieuwe editie, ‘Landscape of the Imagination’. Kunstenaars en dichters tonen er de kracht van verbeelding en gaan in dialoog met elkaar én met bijzondere plekken in en rond het dorp en Kasteel De Lovie. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie
The post Kunstenfestival Watou

Lees meer »

KIJK. Laura Tesoro, Gustaph en Regi openen Q-Beach House en geven de aftrap voor tropische zomer

De Q-cocktails staan koud, het strand van Oostende wordt overspoeld door livemuziek en de Q-dj’s presenteren voortaan met de tenen in het zand en een zeebries door het haar. Het Q-Beach House heeft de deuren officieel geopend. Q-dj’s Jolien Roets, Vincent Fierens en Matthias Vandenbulcke gaven tijdens een feestelijke radioshow de aftrap voor een zomer die barst van de muzikale

Lees meer »

Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout

Torhout is een wandelroute rijker: het Krommenhaakpad. Het gloednieuwe traject van 7,7 kilometer werd uitgestippeld door Ivan Bauwens en zijn vrouw Lucrèse Warnez, die de lokale afdeling van Pasar leiden.
The post Krommenhaakpad is gloednieuwe wandelroute in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de parlementsverkiezingen gesloten. De sociaaldemocraten van Labour hebben overtuigend de stembusgang gewonnen en 410 van de 650 zetels in het Lagerhuis binnengehaald. Dat blijkt donderdagavond uit een gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. De conservatieve Tories van premier Rishi Sunak worden afgestraft en stranden op 131 zetels. De Liberal Democrats behalen 61 zetels,

Lees meer »

Vrouw doodgestoken in portaal bij woning Amsterdam

Een vrouw is vanochtend iets voor 10.00 uur doodgestoken in een trapportaal bij een woning in Amsterdam, meldt de politie. Dat gebeurde in de straat Hagenau in Amsterdam-Noord. Een 22-jarige Amsterdammer is aangehouden en wordt gehoord, nog onbekend is wat zijn relatie met de vrouw is.

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »