Limburger Jelle woont al zeven jaar op IJsland: “IJslanders zijn wel wat gewoon, maar nu zijn ze toch ongerust”

Op IJsland is een heel dorp ontruimd omdat er een verwoestende uitbarsting dreigt van de vulkaan Fagradalsfjall. “De IJslanders zijn bezorgd”, zegt Limburger Jelle Palmaerts (35), die al zeven jaar in het land woont.

Meer krantenkoppen in België

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Ardooie de voorbije zes jaar: Overlijden Karlos Callens laat grote indruk na

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Ardooie, zetelen er vandaag nog 15 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

“Eén van de domste dingen die ik in mijn leven heb gedaan”: jongeman fietst met 2 promille in bloed langs Kortrijkse ring R8 naar huis

“Wat een geluk dat je dit overleefd hebt.” De politierechter in Kortrijk was niet alleen streng maar ook opgelucht toen ze een 25-jarige jongeman uit Menen voor zich op het beklaagdenbankje kreeg. Hij stond terecht omdat hij na een zatte avond naar huis fietste… via de Kortrijkse ring R8.
The post “Eén van de domste dingen die ik in

Lees meer »

Jubileumeditie van Zoute Grand Prix schiet uit startblokken, al hing toekomst aan zijden draadje: “En toen belde Marc Coucke”

Een veiling van 20 miljoen euro, 225 exclusieve oldtimers, zeventien automerken én twee Europese premierès: donderdag schoot de 15de Zoute Grand Prix uit de startblokken. Vier dagen lang is Knokke-Heist het walhalla voor honderdduizenden autoliefhebbers. Tegelijk is er ook opluchting dat het prestigieuze auto-evenement überhaupt nog bestaat. “Het is miraculeus wat hier verwezenlijkt werd”, zegt CEO Koen Van Hout.

Lees meer »

Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We doen dit met veel goesting”

Op 6 september heropende de vroegere bakkerij Sofie met nieuwe uitbaters. Vanessa Lefevere en Björn de Zwart staan er nu achter de toog om de klanten van hun bakkerij Bjovans te bedienen van brood, pistolets, gebak en belegde broodjes. “Ook kan je hier nu ter plekke ontbijten”, vult Vanessa aan.
The post Bakkerij Sofie is nu bakkerij Bjovans: “We

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Meer dan 20 Hezbollah-leden gedood tijdens luchtaanval op leider Nasrallah” – Ook dood van commandant Karaki bevestigd

Volgens het Israëlische leger zijn meer dan twintig Hezbollah-leden om het leven gekomen tijdens de luchtaanval waarbij leider Hassan Nasrallah gedood werd. Onder de slachtoffers zouden ook enkele van zijn naaste medewerkers zitten. Hezbollah bevestigde trouwens ook de dood van commandant Ali Karaki. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam? “Het is plausibel dat iemand moedwillig een pv achterwege heeft gehouden”

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »

Met Café Croissant komt er dankzij Brunchbar een pop-up croissanterie in Kortrijk: “Ik ben een hypehopper”

Joline Soete (35), foodblogger en zaakvoerder van de succesvolle Brunchbar, lanceert opnieuw een uniek concept in onze stad. Sandwicherie Kortrijk aan de Steenpoort moet noodgedwongen eventjes sluiten, maar tot zaakvoerder Guy Deswarte helemaal hersteld is, zal in dat pand de pop-up croissanterie Café Croissant plaatsvinden. “Het concept is heel eenvoudig: takeaway croissantjes (en koffietjes) in allerlei verschillende smaken en kleuren.”<br

Lees meer »

Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant Molendries

Genieten van een menu dat je in een restaurant met een Michelin-ster vindt? Het kan bij restaurant Molendries in Onledemolen. Het sociaal tewerkstellingsproject vernieuwde namelijk de samenwerking met Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge. Sterrenchefs Franky en Michaël Vanderhaeghe stelden samen met de chef van Molendries een exclusief menu samen.
The post Gastronomisch menu van sterrenzaak Saint-Nicolas te proeven bij restaurant

Lees meer »

Melania Trump gaat in tegen haar man en noemt abortus “een fundamenteel recht”: “Vrouwen bepalen zelf wat ze met hun lichaam doen”

De voormalige Amerikaanse first lady Melania Trump (54) neemt in haar nieuwe boek een opvallend standpunt in. Hoewel haar echtgenoot Donald Trump recent nog beweerde dat de Democraten baby’s “na de geboorte willen executeren”, is Melania ervan overtuigd dat elke vrouw het recht op abortus heeft. “Het is noodzakelijk dat vrouwen de autonomie krijgen om zelf te beslissen of ze

Lees meer »