Leerlingen dorpsschool luisteren in Kruiseke herdenking Wapenstilstand op

Ook in Kruiseke werd zaterdag de Wapenstilstand van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Een constante in het dorp is dat de leerlingen van de vrije basisschool De Graankorrel er komen zingen, onder meer het nationaal volkslied.

“Ook dit is een ingetogen moment, de houding van de school om hieraan mee te werken is lovenswaardig”, zegt Johnny Verhaeghe. Meester Joost Clicque gaf de toon aan.

Bijzonder mooi en ingetogen was het solowerk op trompet van Freddy Stragier (80), het oudste lid van de Stadsharmonie Wervik. “Hiervoor grote waardering bij de omstaanders”, aldus Johnny. “Directeur Fiene Minne las een brief voor die hoop moet brengen op vrede.”

De herdenking was jarenlang het werk van André Caillon. Na zijn overlijden zette zijn echtgenote Marcella Debruyne zaliger dit met veel inzet verder. Nu nam hun dochter Anouchka deze vrijwillige taak over.

Het officiële deel in aanwezigheid van het stadsbestuur van Wervik werd opgeluisterd met doedelzakmuziek door Frank Dubois en dat bracht de juiste sfeer om hulde te brengen aan hen die het leven lieten voor een betere wereld.

(EDB)

The post Leerlingen dorpsschool luisteren in Kruiseke herdenking Wapenstilstand op is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Hersenbloeding leidt niet tot verzoening tussen Danny Fabry en zoon: “Kwaad blijven over iets van 30 jaar geleden, dat versta ik niet”

Doorgaans brengt een tragedie mensen opnieuw dichter bij elkaar, maar niet in het geval van Danny Fabry (75) en z’n zoon Danny ‘Junior’ Esseldeurs (48). De twee hebben al ruim drie decennia ruzie, en daar brengt zelfs de ernstige beroerte van Junior geen verandering in. Tot grote wanhoop van z’n moeder Julia. Zij ziet met lede ogen toe hoe haar

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Team Belgium stuurt met 164 atleten grootste delegatie sinds 1928 naar parijs: “Grote kwantiteit, maar ook veel kwaliteit”

Op de Olympische Spelen in Parijs zullen 164 sporters, 82 mannen en 82 vrouwen, de Belgische kleuren verdedigen. Er zijn ook zestien reserven (negen mannen en zeven vrouwen) geselecteerd. Dat maakte het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) zaterdag bekend. “Een eerste succes als resultaat van een goede samenwerking”, aldus Cédric Van Banteghem (CEO BOIC).

Lees meer »

De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk

Ring Kortrijk krijgt er een tijdelijke duurzame publiekstrekker bij. De Kringloopwinkel opende er op 1 juli een pop-up shop met als hoofdaanbod tweedehandskledij en accessoires. De tijdelijke winkel blijft open tot eind augustus.
The post De Kringloopwinkel opent pop-up in Ring Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »