KIJK. “Wie heeft nu geen schrik van Hein?”: vuurwerk tussen Vanhaezebrouck en Riemer op geanimeerde persconferentie

Hein Vanhaezebrouck (59) en Brian Riemer (45), dat geeft vonken. Aan de zijlijn én op een geanimeerde persconferentie – het was de moeite. “Ben je nu ook al een dokter, Hein?”

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

“Niets is onmogelijk, maar elk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels om over de Mont Blanc te geraken”

Wordt het een scenario zoals tegen Wales in 2016 of krijgen we opnieuw ‘A Night to Remember’ zoals tegen Brazilië? Onze chef voetbal heeft zijn koffers nog niét gepakt, maar waarschuwt dat élk detail zal moeten kloppen bij de Rode Duivels. “Iedere seconde zullen de Duivels scherp moeten zijn. Eenieder gaat zijn beste niveau moeten halen. Er zal optimaal geprofiteerd

Lees meer »

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

LIVE. Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »